Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ezüstérmes a magyar csapat a női kézilabda junior-vb-n

MTI 2024. június 30., 21:10

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott 29-26-ra kikapott Franciaország együttesétől a Szkopjében rendezett világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Ezüstérmes a magyar csapat a női kézilabda junior-vb-n
A végén dőlt el a párharc Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

Az elején egyik gárda sem tudott két gólnál többel elszakadni a másiktól, leginkább azért, mert a támadójáték kölcsönösen gyenge volt, s inkább a kemény védekezésben jeleskedtek a felek, illetve a magyar kapuban Zaj Klára bravúrt bravúrra halmozott.

A második félidőt jobban indította a francia alakulat, amely 17-13-ra elhúzott, a 47. percben azonban sikerült az egyenlítés (21-21), sőt vezetett is a magyar válogatott egy találattal, a franciák azonban fordítani tudtak, majd üres kapus gólokkal elléptek 26-24-re, s innen már nem volt visszaút a magyar csapat számára.

A franciáknál az egyformán nyolc gólos Manon Errard és Lilou Pintat volt a legeredményesebb, a magyar csapatból legjobbként Faragó Lea hat gólig jutott, míg Zaj Klára 41 százalékos hatékonysággal 46 lövésből 19-et hárított.

A magyar női válogatott a hatodik világbajnoki érmét nyerte ebben a korosztályban, egy arany és egy bronz mellé most negyedik ezüstjét szerezte meg. A franciák egy ezüst után harcolták ki az aranyérmet.

Női kézilabda, junior-vb, döntő:
Franciaország–Magyarország 29–26 (14–13).
A magyar gólszerzők: Faragó 6, Csíkos, Kovács 4-4, Varga 3, Gém, Szabó L., Farkas 2-2, Panyi, Kövér, Szabó A. 1-1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.