Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ellentmondást nem tűrően verte újabb török riválisát a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2022. november 10., 21:04 utolsó módosítás: 2022. november 10., 21:05

A második törökországi kiszállását is győzelemmel zárta a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörében. A székelyföldi együttes végig vezetve fölényesen múlta felül a Bursa Uludag gárdáját.

Ellentmondást nem tűrően verte újabb török riválisát a Sepsi-SIC
Egyértelműen felülmúlták a házigazdát a Sepsi-SIC játékosai Fotó: FIBA

Két ellentétes mutatókkal rendelkező együttes találkozott csütörtökön este, a házigazda törökök elveszítették, míg a háromszékiek megnyerték az első két csoportmeccsüket.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a sepsiszentgyörgyi csapat, amely fokozatosan növelte az előnyét. Kiválóan működött a támadójáték, ennek köszönhetően az első negyed végére már 29 pontnál jártak. Ezután jóval szorosabbá vált a játék, a Bursa igyekezett egyre közelebb férkőzni, a vendégek azonban továbbra is magabiztosan vezettek, a szünetben kétszámjegyű volt a különbség.

Az összecsapás második felében is a Sepsi-SIC akarata érvényesült, a harmadik negyed közepére húsz ponttal elhúzott. A török csapat viszont gyorsan felzárkózott, és az utolsó játékrész előtt a felére csökkentette a hátrányát. Az utolsó tíz perc elején a vendégjátékosoknak sikerült kosárral befejezni a támadásokat, így ismét megléptek, a végéig pedig egyáltalán nem volt veszélyben a győzelmük.

A csoportban szerzett harmadik sikerével a Sepsi-SIC megerősítette az első helyét. A székelyföldi gárda sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzését játssza az Európa Kupában, jövő héten szerdán az izraeli Hapoel Holon vendége lesz.

Női kosárlabda Európa Kupa, E csoport, 3. forduló:

Bursa Uludag Basketbol–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 72–89 (14–29, 23–19, 18–17, 17–24).

A Sepsi-SIC pontszerzői: Jones 23 (3), Hristova 21 (2), Cave 14, Mununga 14, Ghizilă 6 (2), Jespersen 6 (1), Mititelu 3 (1), Kmetovska 2. Játszott még: Gödri-Părău, Cătinean. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A másik mérkőzésen:
Hapoel Holon–Nesibe Aydin 74–59 (17–21, 15–10, 17–9, 25–19).

A csoport állása:
1. Sepsi-SIC 6 pont,
2. Holon 5,
3. Nesibe 4,
4. Bursa 3. 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.