Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elbukta utolsó csoportmeccsét a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2021. december 02., 10:57 utolsó módosítás: 2021. december 02., 12:31

Négy győzelemmel és két vereséggel zárta a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörét, miután szerdán este szoros küzdelemben négypontos vereséget szenvedett az UNI Győr vendégeként.

Elbukta utolsó csoportmeccsét a Sepsi-SIC
Nem számított az elveszített mérkőzés, a Sepsi-SIC csoportmásodiként jutott tovább Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC

Az már korábban kiderült, hogy a háromszékiek az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az egyenes kieséses szakaszban folytathatják európai szereplésüket, a már biztos kieső győriek pedig az esélytelenek nyugalmával kezdhették a szerdai találkozót, amelynek első perceiben sikerült érvényesíteni akaratukat.

Egy időkérés után a szentgyörgyi lányoknak még sikerült egyenlíteniük, azonban a házigazdák újra magukra találtak, és hétpontos előnnyel zárták az első negyedet (26-19).

A folytatásban is a Rába-partiak irányították a játékot, és növelni is tudták a különbséget, ám ekkor Zoran Mikes tanítványai összekapták magukat, egy 13-0-s sorozattal sikerült felzárkózniuk három pontra, a fordítás azonban nem jött össze, mert érkezett a győriek megkésett válasza is, így húszpercnyi játékidő után is vezettek öt ponttal (44-39).

Szünet után Oroszova triplájával folytatódott a küzdelem, de a háromszékiek is kapaszkodtak, és alig több mint három perc elteltével Wallace révén egyenlíteni tudtak (47-47).

Ezt követően viszont a házigazdák percei következtek, és egy 11-0-s részeredménnyel ismét jelentős előnyre tettek szert, de Fraser, Pasic és Podar még életben tartották a Sepsi-SIC reményeit (63-57).

Az utolsó felvonás remekül indult a zöld-fehérek számára, előbb Ghizilă talált távolról a gyűrűbe, majd Fraser volt eredményes, akinek három pontot érő dobásával először vették át a vezetést a mérkőzésen (63-65). A véghajrában nagy csata alakult ki a szembenálló felek között, egyenlő állásnál (69-69) pedig Iványi Dalma kért időt, és ez megzavarta a szentgyörgyi lányokat, akik a meccs végéig már nem is tudtak pontot szerezni, a győriek viszont kétszer is betaláltak, ezzel eldöntve a meccs sorsát.

Veresége ellenére a Sepsi-SIC csoportja második helyezettjeként továbbjutott az Európa Kupa egyenes kieséses szakaszába, így folytathatja nemzetközi szereplését.

Női kosárlabda Európa Kupa, B csoport, 6. forduló:
Sepsi-SIC–UNI Győr 73–69 (26–19, 18–20, 19–18, 10–12)
Sepsi-SIC: Fraser 27 (1x3), Wallace 17 (2x3), Pasic 9 (2x3), Ghizilă 5 (1x3), Orbán 2. Cserék: Podar 8 (2x3), Cătinean 1, Botos, Croitoru, Nemes. Edző: Zoran Mikes.
UNI Győr: Dombai 4, Mompremier 18, Colley 16 (1x3), Dubei 4, Török 6 (1x3). Cserék: Oroszova 8 (2x3), Weninger 9 (1x3), Ruff-Nagy 8, Rozmán, Varga. Edző: Iványi Dalma.
Játékvezetők: Goran Sljivic (osztrák), Silvia Marziali (olasz), Silvia Yuri (osztrák).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.