Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szünetig szoros volt, aztán megrázta magát a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2022. november 02., 18:22 utolsó módosítás: 2022. november 02., 18:27

Az első török riválisa, a Nesibe Aydin otthonában játszott szerdán délután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének második fordulójában. A székelyföldi együttes értékes győzelmet húzott be, és az élre állt a csoportban.

A szünetig szoros volt, aztán megrázta magát a Sepsi-SIC
Fokozatosan javult fel a sepsiszentgyörgyiek támadójátéka Fotó: FIBA

Mindkét csapat győzelemmel kezdte a csoportkört, a múlt héten a Sepsi-SIC házigazdaként egy ponttal bizonyult jobbnak az izraeli Hapoel Holon gárdájánál, míg a Nesibe idegenben fölényesen nyert a Bursa BSB elleni török párharcban.

Nagyon szoros játékot hozott a mérkőzés első negyede, ez főleg annak tudható be, hogy mindkét fél sok hibával játszott. A folytatásban a törökök öt ponttal elhúztak, de

a dán Maria Jespersen egymás után dobott három triplájának köszönhetően a háromszékiek fordítottak.

Az előnyük azonban csak rövid ideig tartott, többször változott a vezető csapat kiléte, a szünetben pedig a Sepsi-SIC három ponttal vezetett.

Jobban kezdte az összecsapás második részét a székelyföldi együttes, amely tíz ponttal meglépett, majd Cave és Hristova kosaraival már tizenöttel vezettek. A harmadik negyed végére azonban a hazaiak is magukra találtak, és a hátrányuk több, mint felét lefaragták.

Ezután újra megrázta magát a Sepsi-SIC – amelynél Mununga nem kevesebb, mint 21 lepattanót gyűjtött be –, visszaállította a tizenöt pontos különbséget, ezzel pedig végleg eldöntötték a párharcot, és a végére már nem volt kérdéses a győzelmük.

Második győzelmével Zoran Mikes vezetőedző csapata átvette a vezetést az E csoportban. A Sepsi-SIC számára két újabb idegenbeli mérkőzés következik az Európa Kupában, november 10-én a Bursa, 16-án a Holon vendégeként játszanak.

Női kosárlabda Európa Kupa, E csoport, 2. forduló:

Nesibe Aydin–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 56–70 (12–12, 18–21, 13–17, 13–20).

A Sepsi-SIC pontszerzői: Jespersen 17 (3), Jones 16 (1), Hristova 14 (2), Mununga 9, Cave 8, Ghizilă 6 (2). Játszott még: Gödri-Părău, Kmetovszka, Cătinean.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.