Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szünet után elszállt a Sepsi-SIC továbbjutási esélye

Horváth Bálint Ottó 2023. február 01., 21:31 utolsó módosítás: 2023. február 01., 21:35

A hazai visszavágót is elveszítette a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a francia LDLC ASVEL Féminin együttesével szemben, így a nyolcaddöntőben véget ért a menetelése a női kosárlabda Európa Kupában.

A szünet után elszállt a Sepsi-SIC továbbjutási esélye
Nagyon rövid ideig volt a hazaiaknál a vezetés Fotó: FIBA

Közel telt ház előtt rendezték a szerdai esti mérkőzést, amelyen a székelyföldiek 15 pontos hátrányt kellett volna ledolgozzanak a továbbjutáshoz.

A francia együttes az elejétől magához vette az irányítást, a hazaiak ugyan jól tartották magukat, de nem állt össze a védekezésük, így az első negyedben végig hátrányban játszottak.

Hasonló volt a játék a folytatásban is, a sepsiszentgyörgyiek pontjaira hamar érkezett a válasz a túloldalon, így a vendégek magabiztosan vezettek. A szünet előtt viszont Hristova kosarával fordított a Sepsi-SIC, de az LDLC ASVEL egy triplával hamar visszavette az előnyt.

A pihenő alatt két pont volt a különbség a felek között, teljesen nyílt maradt a párharc.

Mindkét csapat sok hibával játszott a térfélcsere után, a franciák kisebb lépéselőnyben voltak. A harmadik negyed közepén a Sepsi-SIC kiegyenlített,

az utolsó négy és fél percben azonban egyetlen kosarat sem tudott szerezni.

Jespersen triplájával vetettek véget az eredménytelenségnek, majd hamar visszazárkóztak a hazai játékosok, akik nem adták fel, és hat perccel a vége előtt egy ponttal ismét átvették a vezetést. Az LDLC ASVEL azonban innentől ellenálhatatlanul játszott, újra elhúzott és az előnyét a végéig már nem adta ki a kezéből.

Zoran Mikes vezetőedző csapata kettős vereséggel a nyolcaddöntőben búcsúzott a második számú európai kupasorozattól, amelyben ez a párharc előtt nyolc győzelmet jegyzett.

Női kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–LDLC ASVEL Féminin 83–87 (21–25, 24–22, 8–14, 30–26).

A Sepsi-SIC pontszerzői: Mununga 17 (2), Cave 14, Gödri-Părău 11 (2), Hristova 11 (1), Jespersen 11 (1), Jones 9 (1), Gereben 7 (1), Ghizilă 3 (1).

Továbbjutott az LDLC ASVEL Féminin kettős győzelemmel, 178–159-es összesítéssel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.