Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bronzérmes a GYHK a romániai bajnokságban

Gergely Imre 2024. április 17., 19:45

Többek között Császár mesterhármasával a Gyergyói Hoki Klub 7–4-re nyert Otopeni-ben a Steaua ellen a romániai jégkorong-bajnokság 3. helyéért kiírt párharc második mérkőzésén, ezzel a piros-fehérek bronzéremmel zárták a 2023–2024-es szezont.

Bronzérmes a GYHK a romániai bajnokságban
Bronzéremmel zárta az idei szezont a GYHK Fotó: Pinti Attila

Annak ellenére, hogy elvileg ebben a szezonban minden csapat számára kötelező a hazai mérkőzéseiről élő videó közvetítést biztosítani, a Steaua ezt a jelek szerint nem tekinti magára is érvényesnek.

A romániai jégkorongbajnokság kisdöntőjének második meccsét csak az láthatta, aki elutazott Otopeni-be és helyet foglalt a lelátón.

Így csak a Romániai Jégkorong-szövetség hivatalos jegyzőkönyvéből tudhatjuk, hogy Császár szerezte meg a vezetést a 11. percben, amire Martinov válaszolt, majd Vincze Péter emberelőnyös góljával szerezte vissza a vezetést a Gyergyói Hoki Klub. A szünet előtt még Bodó is betalált, így 1–3 állt az eredményjelzőn húsz perc után.

A második harmad legelején Orbán Szilárd szépített, de Vincze Péter és Trancă góljaival hamarosan 5–2-re lépett el a gyergyói csapat, azaz a záró játékrész már a piros-fehérek háromgólos vezetésénél következett.

Timaru révén még egyszer közelebb férkőzött a Steaua, de Császár második góljával ismét visszaállt a háromgólos különbség. Aztán Császár eljutott a mesterhármasig, a GYHK pedig a hetedik gólig. Az utolsó dudaszó előtt tíz másodperccel Creangă állította be a 7–4-es végeredményt.

Harmadik meccsre tehát már nem lesz szükség, a GYHK két egyforma eredménnyel megnyert meccsen szerezte be a romániai bajnokság bronzérmét.

Jégkorong, romániai jégkorongbajnokság, kisdöntő, második mérkőzés
Bukaresti Steaua–Gyergyói Hoki Klub 4–7 (1–3, 1–2, 2–2)
Gólszerzők: Danil Martinov (15. perc), Orbán Szilárd (21.) Robert Timaru (44.), Florin Creangă (60.) illetve Császár Hunor (12., 51. 54.), Vincze Péter (17., 22.), Chris Bodó (18.), Daniel Trancă (29.).
A párharcot a GYHK nyerte 2:0-ra.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.