Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Öt székely hokist hívtak be a magyar jégkorong-válogatottba

Dobos László 2024. április 03., 11:24

Hétfőn, április 8-án kezdi meg a felkészülést a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A világbajnokságra. A keretnek öt székelyföldi születésű játékos is tagja.

Öt székely hokist hívtak be a magyar jégkorong-válogatottba
A csíkszeredai születésű Sofron István (jobbra) újra a magyar keret tagja Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az első hétre behívott keretben három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár szerepel. Akinek a klubja még érintett a rájátszásban, később csatlakozik a csapathoz.

A játékosok között van a gyergyószentmiklósi születésű Ambrus Gergő, illetve a csíkszeredai születésű Fejes Nándor, Mihály Ákos, Sárpátki Tamás és Sofron István.

A válogatott jövő hétfőtől szerdáig a Tüskecsarnokban gyakorol, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynicába, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszik a házigazdával. A munka április 16-án, kedden folytatódik, immáron Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a mieink az Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes lesz az ellenfél a főpróbán. A divízió 1/A világbajnokság április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a romániai, az olasz, majd a szlovén csapattal játszanak a mieink. Az elitbe az első kettő jut fel.


A magyar hokis keret

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19).
Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC).
Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (Csíkszeredai Sportklub), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn).
A stáb: Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.