Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Merész céljai vannak a vb-n a romániai hokiválogatottnak

Horváth Bálint Ottó 2024. április 23., 11:56

Kihirdette bővített keretét az olaszországi divízió 1/A jelű világbajnokságra készülő romániai jégkorong-válogatott szakmai stábja. A kanadai Dave MacQueen szövetségi kapitány által vezetett együttes Brassóban hangol a vasárnap kezdődő tornára.

Merész céljai vannak a vb-n a romániai hokiválogatottnak
Minél többet akarnak kihozni a tornából, de majd eldől, hogy mire lesznek képesek a mostani kerettel Fotó: Facebook/FRHG

Hétfőn gyűlt össze a romániai válogatott kerete a brassói olimpiai jégcsarnokban, ahol péntekig készülnek az olaszországi Bolzanóban április 28. és május 4. között zajló vb-re. Összesen 27 játékos kapott meghívót a Brassói Coronát is irányító Dave MacQueen szövetségi kapitánytól, akinek munkáját Góga Attila és Tódor Krisztián másodedzők segítik. A brassói edzőtábor után a szakmai stáb 22 jégkorongozóra szűkíti a keretet, akik elutaznak a tornára.

A mostani listán a legtöbb játékos a Csíkszeredai Sportklubot és a mögöttünk hagyott szezonban minden sorozatot megnyert Brassói Coronát képviseli, mellettük még a Gyergyói Hoki Klub és a Háromszéki Ágyúsok hokisai találhatók a névsorban.

A romániai válogatott a vasárnapi nyitónapon a házigazda olaszok ellen mutatkozik be a vb-n, majd sorrendben a szlovén, a magyar, a koreai és a japán együttessel találkoznak az A csoportban. A torna végén az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió 1/B-be.

Fotó: Facebook/FRHG

A nemzeti csapat szövetségi kapitánya nem elégszik meg csak azzal, hogy bennmaradjanak a divízió 1/A-ban. „Magasabbra kell tennünk a lécet és merészebb célokat kitűznünk. Ha a játékosok azt gondolják, hogy csak bent kell maradniuk, az nincs rendben. Én nem ezt akarom. Nem tudom, hogy lehetséges lesz mérkőzéseket nyerni, de erre kell törekednünk” – nyilatkozta az edzőtábor előtt a mytex.ro portálnak Dave MacQueen.

A kanadai szakember közölte, ismeri az ellenfeleket, jól felkészültek belőlük, de tisztában vannak azzal, hogy topcsapatokkal állnak szemben.

Egyértelmű, hogy nem lesz könnyű feladatunk, de mindent beleadunk, hogy minél több meccset megnyerjünk, és majd eldől, hogy mire leszünk képesek a mostani kerettel”

– mutatott rá.

Két játékos szereplése egyelőre kérdéses, Owen Williams még nem kapta meg a román állampolgárságot, de remélik, hogy ez időben megtörténik és segíteni tudja a csapatot, míg Roberto Gliga kisebb egészségügyi problémával küszködik, a napokban döntenek arról, hogy bevethető állapotban lesz-e a tornán.

A világbajnokság mérkőzéseit interneten lehet élőben követni az Antena Play oldalán, ahol azonban a megtekintéshez előfizetés szükséges.

A romániai jégkorong-válogatott kerete

Kapusok: Adorján Attila (Csíkszeredai Sportklub), Béres Szilárd (Háromszéki Ágyúsok), Mag Örs Dávid (Gyergyói Hoki Klub), Tőke Zoltán László (Brassói Corona).
Hátvédek: Bors Huba Ferenc, Farkas Tamás, Owen Williams (mindhárman Brassói Corona), Győrffy Tihamér, Imre Patrik, Matias Haaranen (mindhárman Gyergyói Hoki Klub), Ferencz-Csibi Róbert, Láday Tamás, Salló Alpár (mindhárman Csíkszeredai Sportklub).
Csatárok: Albert Zagidulin, Gajdó Balázs, Roberto Gliga, Kovács Mátyás (mind a négyen Brassói Corona), Eduard Cășăneanu, Jevgenyij Skacskov, Fodor Csanád, Péter Balázs Szabolcs, Részegh Tamás, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd (mind a heten Csíkszeredai Sportklub), Molnár Zoltán, Molnár Zsombor (mindketten Háromszéki Ágyúsok), Sándor Székely Ottó (Gyergyói Hoki Klub).
Szakmai stáb: Dave MacQueen szövetségi kapitány, Góga Attila, Tódor Krisztián másodedzők,
Aleksi Jääskeläinen kapusedző, Antal István csapatmenedzser, Császár Robert, Szakács Szabolcs felszerelés menedzser/masszőr, Adrian Vescan kinetoterapeuta.
Az olaszországi világbajnokság programja

Április 28. (vasárnap): 13.30-tól Koreai Köztársaság–Szlovénia, 17 órától Magyarország–Japán, 20.30-tól Olaszország–Románia.
Április 30. (kedd): 13.30-tól Szlovénia–Románia, 17 órától Magyarország–Koreai Köztársaság, 20.30-tól Olaszország–Japán.
Május 1. (szerda): 13.30-tól Magyarország–Románia, 17 órától Japán–Koreai Köztársaság, 20.30-tól Szlovénia–Olaszország.
Május 3. (péntek): 13.30-tól Koreai Köztársaság–Románia, 17 órától Szlovénia–Japán, 20.30-tól Olaszország–Magyarország.
Május 4. (szombat): 13.30-tól Románia–Japán, 17 órától Olaszország–Koreai Köztársaság, 20.30-tól Magyarország–Szlovénia.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.