Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyarország és Románia nélkül rendezik a következő téli olimpia jégkorongtornáját

Dobos László 2024. február 12., 11:51

Magyarország és Románia jégkorong válogatottja is második helyen végzett selejtezős csoportjában, így mindkét csapat kiesett, nem folytathatja a 2026-os téli olimpiára való kijutásért kiírt selejtezőt.

Magyarország és Románia nélkül rendezik a következő téli olimpia jégkorongtornáját
A japánok léptek tovább a magyarok csoportjából Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A székelyföldiekre épülő romániai válogatottat Cardiffban a házigazda Nagy Britannia előzte meg, a budapesti csoportban pedig a továbbjutást eldöntő mérkőzésen Japán legyőzte Magyarországot. A februári selejtezős tornákról így Nagy Britannia, Japán és a lengyelországi tornán az első helyen végző Ukrajna jutott a következő körbe, amelyet augusztusban rendeznek.

Az olimpiai selejtezőtornák augusztusi körének csoportjai

D csoport: Szlovákia, Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna.

E csoport: Lettország, Franciaország, Ausztria és Japán.

F csoport: Dánia, Norvégia, Szlovénia és Nagy-Britannia.

Helytálltak a székely hokisok Cardiffban. Csak a jobban jegyzett házigazdáktól kaptak ki Fotó: Román Jégkorongt-szövetség (FRHG)

Olaszország, Milánó lesz a házigazdája a 2026-os Téli Olimpiai Játékok jégkorongtornájának, amelyen 12 férfi csapat vehet részt. Kanada, Svédország, Svájc, Olaszország, Finnország, Németország, Csehország, az Egyesült Államok és Oroszország (?) alanyi jogon olimpiai résztvevő. Oroszország indulása azonban – politikai okok miatt – jelenleg még kérdéses. A fennmaradó három helyről az augusztusi tornák döntenek.

A magyar férfi jégkorongozók legutóbb 1964-ben, azaz hatvan éve szerepeltek olimpián. Románia jégkorong együttese utoljára 1980-ban vett részt téli ötkarikás játékokon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.