Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel volt, de elmaradt a tamperei csoda

Gergely Imre 2023. május 22., 23:24

Magyarország hétfőn este 3–1-re vezetett az elit jégkorong-világbajnokságon Ausztria ellen, ám végül a büntetők döntöttek. Ott pedig csak az osztrákok tudtak betalálni, ezzel pedig Ausztria maradt az elitben, Magyarország búcsúzott.

Közel volt, de elmaradt a tamperei csoda
Galérianézet
Sofron István kétszer is vezetést szerzett a magyar válogatottnak Fotó: MTI/Illyés Tibor

A közmondás szerint három a magyar igazság, de most három gól nem volt elég ahhoz, hogy Magyarország jégkorong-válogatottja megtartsa a helyét a legjobbak között.

Sofron előbb Erdély passzából, majd Stipticz lövésébe beleérve kétszer is vezetést szerzett a mieinknek, sőt Horváth bombájával 3–1-re is ellépett a magyar csapat.

zonban az osztrákok 1–1-re, majd 3–3-ra is egyenlíteni. Az utolsó 20 percben egyik fél sem tudta eldönteni a meccset, ahogy a hosszabbítás 5 percében sem.

Volt dolga Bálizs Bencének Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jöttek a rávezetések, ahol csak az osztrákok találtak be. Így győztek és bennmaradtak.

Magyarország jövőre a Divízió I/A-ban próbálhatja meg újra a felújítást. A kiesés azért is fájó, mert Bartalisék semmivel sem voltak gyengébbek mint az ellenfél. Megérdemelt lett volna a bennmaradás. Majd legközelebb.

Jégkorong világbajnokság
Magyarország–Ausztria 3–4 (2–1, 1–2, 0–0, 0–0) – büntetőlövések után
Gólszerzők: Sofron István (9., és 20. perc), Horváth Milán (25.) illetve Marco Rossi (13.), Steven Strong (27.), Lukas Huber (38.), Manuel Ganahl (65. győztes büntető)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.