Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hokibotrány: kitálaltak a válogatott játékosok

Dobos László 2022. május 11., 08:48 utolsó módosítás: 2022. május 11., 12:48

Hőbörög a bukaresti sajtó, a román lapok botrányként tálalják, hogy a jégkorong-világbajnokságon román színekben játszó székelyföldi játékosok a magyar együttessel közösen énekelték a székely himnuszt. Az érintett jégkorongozókkal beszélgettünk.

Hokibotrány: kitálaltak a válogatott játékosok
Galérianézet
A játékosok felvették a kesztyűt a szövetséggel. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Alexandru Hălăucă, a Román Jégkorong Szövetség elnöke bejelentette, hogy sürgősen összehívja a szövetség vezető testületét, és megvizsgálja azokat a felvételeket, amelyek szerint a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai a magyar válogatott tagjaival és a magyar szurkolókkal együtt elénekelték a székely himnuszt a ljubljanai divízió 1/A világbajnokság zárónapján, a két csapat mérkőzését követően. Hălăucă szerint van egy rendelet, mely szankciókat ír elő Románia nemzeti jelvényeire vonatkozóan, de pontosan nem tudta megmondani, hogy milyen büntetésre számíthatnak a játékosok.

A ljubljanai vébén három román, 13 székelyföldi és hat honosított jégkorongozó képviselte Romániát.

Az érintett játékosok többsége, akik hozzájárultak a 2019-es feljutáshoz, illetve azok, akik most is szerepeltek a vébén, közösen nyilatkoztak portálunknak.

Többen már fenyegetéseket kaptak közösségi oldalukon, ezért kérésükre nem írunk neveket.

Kötelező a himnuszéneklés

Elmondták, hogy minden mérkőzés végén szabály elénekelni annak a csapatnak a himnuszát, amelyik nyert, és ezen mindkét együttes kötelezőn a jégen kell maradjon. Most elénekelték a magyart, majd a közönség elkezdte a székely himnuszt.

„A magyar csapat feléjük fordult, mi is a közönség felé fordultunk. Ott maradt a mi csapatunkból a román, az ukrán, az orosz és a szlovák csapattársunk is, a magyaroktól pedig a kanadai és a finn is. Tiszteletből. Ez nem volt provokáció.

Egyébként mind a négy meccsünk után a szurkolók elénekelték a székely himnuszt. A mostani hisztéria csak azért történt, hogy keltsenek feszültséget, eltereljék a figyelmet a sportág valós problémáiról.

Arról nem írtak, hogy milyen eredményeket értünk el, hogy mi történik Ljubljanában, arról, hogy sok év után újból a második vonalban szerepelhettünk. Egy román tévé sem közvetítette a meccseket, a legfontosabb információ erről a vébéről a román sajtónak az volt, hogy mi végighallgattuk a székely himnuszt. De ez az információjuk is téves, mert nem a meccs előtt, hanem a meccs után hangzott el a székely himnusz” – nyilatkozták a játékosok.

Áldatlan állapotok uralkodnak a román válogatottnál, a jégkorongozók szedett-vedett felszerelésben játszottak. A fotó a válogatott vébé előtti brassói összetartásán készült Fotó: Pinti Attila

Megtudtuk, hogy a csapatban nagyon jó volt a hangulat, nem volt feszültség, a román csapattársak egy szóval se sérelmezték a himnuszéneklést.

Ők is levették a sisakot és tisztelettudóan végighallgatták. Nekik ez nem téma, az öltözőben nem volt téma székely himnusz

– mondták egyhangúlag.

Arra gyanakszanak, hogy ezt a cirkuszt mesterségesen gerjeszti valaki. A háttérben az is állhat, hogy választások lesznek a hokiszövetségnél. Egyébként nem tartják tisztességesnek azt, hogy leváltották Roberto Gligát, aki több mint tíz éve csapatkapitány. „Gliga egy jó játékos, mindenki tiszteli és ő is tisztel mindenkit. Csak azért váltották le, mert az édesapja indulni szeretne a szövetség elnöki tisztségéért a választásokon” – tették hozzá.

Tüskék maradtak a 2019-es feljutáskor

A játékosok elmesélték, hogy csodaszámba ment az, amikor a 2019-es vébén, hosszú idő után a romániai válogatott feljutott a második vonalba. „Akkor, arra a vébére nem volt semmilyen felkészülés. Két edzés Brassóban, és azzal sikerült feljutni. Ott, azon a vébén nem volt korcsolya-fenőgépünk. A japán és az ukrán felszerelés-menedzser fente a korcsolyáinkat. Akkor még masszőrünk se volt. De nem volt se elégséges ütő, se szigetelő, semmi …

Ha nemzeti érzelmekről beszélünk, akkor az milyen gesztus volt, hogy a válogatott mezeket a repülőtéren dobálták felénk? Úgy osztogatták ki a válogatott mezeket.

Ez a cirkusz nem most kezdődött, csak most lett elegünk, mert szenvedő alanyai vagyunk. Meg akarnak büntetni. Nagyobb cirkusz van most a himnusz kapcsán, mint akkor, amikor feljutottunk” – mesélték a játékosok.

Négy évvel ezelőtt Litvánia 8–3-ra verte a román válogatottat a divízió 1/B-s vébén, Ljubljanában csak nagy csatában tudott 5–4-re nyerni Fotó: IIHF.com

A feljutást követően a válogatottat egyetlen egy tévés várta a repülőtéren, illetve a szövetség elnöke. Az elnök elutazáskor ígért egy összeget a bennmaradásért. Visszaérkezéskor, miután bepakolták a felszerelést, felállt a buszra, elsírta magát, hogy nagyon nehéz helyzetben van a szövetség. Ígérte, hogy megpróbál mindent megtenni azért, hogy kapjanak prémiumot.

„Ezer dollárt ígértek a bennmaradásért, és kaptunk 2000 dollárt a feljutásért. Több romániai futballcsapatnál ennyit kapnak, ha játszanak 30 percet. Nem értékeltek akkor sem, most sem” – nyilatkozták.

Felszerelés, napidíj

A fiúk beszéltek a magyar válogatott tagjaival, tisztában vannak, hogy mennyire más feltételeket biztosítanak számukra. Napi 20 ezer forintos napidíjjal voltak kint Sofronék Ljublanában, a romániai csapat pedig háromszor kevesebbért, napi 17 euróért. „Magyaroznak, fenyegetnek, büntetnek. Tiltsanak el, s akkor menjenek a Sportul Studențesc játékosai a válogatottba.

A romániai hoki a három Erste Ligás csapat nélkül halott. Az, hogy feljutottunk csakis annak köszönhető, hogy a három csapat az Erste Ligában szerepel.  Fejlődtünk, de nem azért, mert a szakszövetség valami munkát fektetett volna bele.

Négy-öt évvel ezelőtt a litvánok simán vertek öt-hat góllal, most pedig szoros meccset játszottunk ellenük. A sors nem adta meg, hogy nyerjünk, de az életben a sikerért mindent meg kell tenni, mindenki kell tegyen a közösbe. A mi esetünkben – úgy érezzük – hogy a vezetőség nem tett meg mindent azért, hogy bennmaradjunk.

Az utolsó mérkőzés után az edzőkön keresztül felénk az volt az üzenet, hogy minden felszerelést le kell adni

– hangzott el.

A felszerelés szempontjából pedig a romániai csapat nézett ki a legrosszabbul. Az összes csapat öltönyökben, minőségi ruházatokban járkált, csak ők nem. Egy másik szóvá tett probléma az, hogy a szakszövetség nem tud kiegyezni a klubokkal a felszerelésről. Sok játékosnak nem volt legalább két egyforma ütője, szedett-vedett felszerelésben játszottak. A szakszövetség továbbá nem tud kommunikálni a klubokkal.

A klubok nem adnak ütőt a játékosoknak, a szövetség pedig kéri, hogy a játékosok hozzanak botokat a kluboktól. A kluboknak ez veszteséget okoz. Óriási a fejetlenség.

Nehezményezték, hogy nagyon rosszul volt megoldva az oda-, illetve a visszautazás, rettenetesen hosszú, kényelmetlen volt az út.

A válogatottnak a vébén nem volt korcsolya-fenőgépe, a japán és az ukrán felszerelés-menedzser fente a korcsolyáikat. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Káosz a román bajnokságban

A játékosok szerint minősíthetetlen volt az, ahogy a román bajnokságot lebonyolították. Elhangzott, hogy amikor egy klubnak valamilyen problémája van, a szövetség nem elérhető. Az emailokra hetekig nem válaszolnak. A Gyergyó például azért nem halaszthatta el a Steaua elleni meccsét, mert nem adtak kölcsön egy játékost…

„Sokáig nem lehetett tudni mikor lesz a kupa, melyik meccs számít a bajnokságba. Végül kitalálták, hogy melyik klubnak melyik bajnoki meccse számítson be a kupaküzdelembe. Brassónak például azt a meccsét számolták kupameccsnek, amikor kikapott a Steauától, a Steauát pedig bejuttatták a kupadöntőbe.  Összevisszaság. Egész évben bizonytalanság uralkodott, nem lehetett tudni, hogy lesz rájátszás vagy nem lesz, mindenki csak találgatta, hogy mi következik. A végén lett az egymeccses döntő.

Azt a jelenetet sem lehet szó nélkül hagyni, amikor a szövetség elnöke megjelent egy marék éremmel a díjkiosztón, és a gyergyói csapatkapitánynak a kezébe nyomta ezeket, majd a közönség reagálására kiosztotta

– fakadtak ki az érintett hokisok.

Kik kísérték el a csapatot Ljubljanába?

Nagyon népes volt a romániai csapatot elkísérő hivatalos romániai delegáció. Közel húszan voltak azok, akikről a játékosok nem is tudták, hogy kik. „Ütőkre, hokibotokra nincs pénz, de barátok utaztatására van. Mit kereset Szlovéniában például a galaci másodedző, vagy a Sportul Studențesc edzője? Mit kerestek ők és mások ott a szövetség nevében? Több éve vagyunk válogatottak, de 19 fős stábbal soha nem utaztunk sehová.

Nagy szerencsénk volt Lajos Attilával, a brassói felszerelés-menedzserrel, aki a brassói csapat felszerelésével segített ki, hogy legyenek legalább egyforma sisakjaink.

Nem volt igazságos az sem, ahogy a csapatvezetők a szervezők által minden csapat minden játékosának járó meccsbelépőket szétosztották” – folytatták.

A videoelemzésekről

A válogatott jégkorongozók szóvá tették azt is, hogy csak a Gyergyói HK videóelemző-készülékével tarthatták meg a mérkőzések elemzését. „Ha Góga Attila, a másodedző ne hozta volna el azt a számítógépet és a programot, amit a gyergyói csapat vásárolt 1000 euróért, akkor mi nem tudtunk volna videóelemzéseket végzeni. Köszönet ezúton is Góga Attilának, aki a játékosok érdekeit nézte” – mondták el a sportolók.

Elhangzott még, hogy a koronavírus-járvány miatt erre a vébére három évet készülhetett a szakszövetség, de a tavalyi ljubljanai felkészülési tornát leszámítva a válogatottnak semmilyen összetartása, eseménye nem volt…  Kifogásolták még, hogy ezen a szinten csak a romániai csapatnak nem volt kapusedzője.

Részegh Tamás esete

Elmesélték az a történetet is, amikor Részegh Tamás a Miskolc játékosa volt. Lesérült, ezért nem tudott megjelenni a válogatott akcióján. Mindenki tudta ezt, csak a bukaresti szövetség nem, aki feljelentette a játékost a Nemzetközi Jégkorong-szövetségnél. Le akarták tiltani, de végül személyeskedések árán sikerült kitisztázódjon a helyzet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Büntetést helyezett kilátásba a hokiszövetség elnöke a székely himnuszt éneklő játékosoknak
Székely Sport 2022. május 10., kedd

Büntetést helyezett kilátásba a hokiszövetség elnöke a székely himnuszt éneklő játékosoknak

Nagy port kavart a fővárosi sportsajtóban hétfőn az a jelenet, amikor a túlnyomórészt magyar ajkú játékosok alkotta romániai jégkorong-válogatott a székely himnuszt énekelte a Magyarország elleni világbajnoki mérkőzés után.

×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.