Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak húsz percig bírták a magyarok a skandináv tempót

Gergely Imre 2023. május 18., 19:24

Nem a svédek elleni összecsapás volt a magyar válogatott legjobb mérkőzése a története folyamán, és ezzel finoman fogalmaztunk. Az első húsz perccel még nem lehettünk elégedetlenek, de utána már momentumai sem voltak a csapatnak.

Csak húsz percig bírták a magyarok a skandináv tempót
Kijött a két csapat közötti különbség Fotó: IIHF

Gyorsabbak voltak, minden hibából azonnal gólhelyzetbe tudták kerülni a svédek, és gyorsan kétgólos előnyt szereztek. Kiss Roland takarásból szépített, de a szünetben már újra kettővel vezettek az északiak. Vagyis, igazából a papírforma érvényesült.

Kevin Constantine együttesének ennek ellenére ez volt a legjobb harmada, aztán a későbbi negyven percben még inkább kijött a skandináv fölény, helyzetei sem voltak Sofronéknak.

Mindössze 9 kapura lövést írtak az egész meccsen a magyar csapat neve mellé, és ebből az összes az első harmadban esett, a túloldalon Horváth ketrece felé összesen 51 lövés érkezett a 60 perc alatt.

A 7–1-es végeredmény még kedvező is ebben a formában. Gyorsan el kell felejteni ezt a történetet, felkészülni a pénteki finnek elleni mérkőzésre, ahol reálisan nézve hasonló forgatókönyvre lehet számítani.

De az sem baj, számunkra az egyetlen igazán fontos nagy csata Ausztria ellen lesz. Fogjuk fel úgy, hogy ezek az addigi meccsek leckék, amiből tanulni kell, hogy az osztrákok ellen sikeresen vizsgázzon a magyar válogatott.

Jégkorong-világbajnokság, Tampere, csoportkör:
Magyarország–Svédország 1–7 (1–3, 0–3, 0–1).
Gólszerzők: Kiss Roland (8. perc), illetve Oscar Lindberg (2.), Jacob De La Rose (7.), Dennis Everberg (18.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.