Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszavágott, Györgydeák Apor felért a csúcsra Madridban

Horváth Bálint Ottó 2023. március 19., 17:33 utolsó módosítás: 2023. március 19., 17:50

A világelső Györgydeák Apor győzelmével zárult az európai körverseny keretében Madridban rendezett rangos torna. A Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team klasszisa a döntőben visszavágott a négyszeres világbajnok magyarországi riválisának.

Visszavágott, Györgydeák Apor felért a csúcsra Madridban
Galérianézet
A legjobb 32 között klubtársa, a tokaji Levik Bodizsár komolyan megnehezítette Györgydeák feladatát Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Népes mezőny, 31 ország 179 teqballosa vett részt a csütörtöktől vasárnapig zajlott megmérettetésen, amely egyben a nyári Európa Játékok harmadik kvalifikációs versenye is volt. A Góbék Teqball Teamet kilenc sportoló képviselte, akik férfi és női egyéniben, férfi párosban és vegyespárosban voltak érdekeltek.

A rekordszámú nevezés miatt férfi egyéniben nem rendeztek csoportkört, hanem a 128-as főtáblán egyenes kieséses szakaszban zajlott a verseny. A világelső és első számú kiemelt Györgydeák Apor a legjobb 64 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a magyarországi Hercegfi Máté mindössze három pontot szerzett ellene.

Ezután klubtársával, a tokaji Levik Bodizsárral került össze a 32 között, aki komolyan megnehezítette a feladatát, Györgydeák döntő szettben tudott nyerni,

és bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol az örmény Gor Sargasyian ellen magabiztosan győzött.

A folytatásban mind magyarországi ellenfelekkel mérkőzött meg, a negyeddöntőben és az elődöntőben is két szettben múlta felül Dombai Gergőt, illetve Katz Balázst.

A vasárnap délutáni döntőben ismét összejött a klasszikus párharc, Györgydeák első számú riválisával, Blázsovics Ádámmal küzdött az aranyéremért.

A világranglista első két helyezettjének összecsapása szoros csatát hozott, amely végén Györgydeák Apor két szettben 12–11-re és 12–9-re győzött, ezzel visszavágott Blázsovicsnak a januári szkopjei döntőben elszenvedett vereségért, és elhódította a trófeát.

A Góbék fiatal játékosai közül Gergely Péter és Vajthó Jenő bejutottak a második fordulóba, ahol dán, illetve kameruni ellenféltől szenvedtek vereséget, míg Mátyás Máté és Nagy Péter kikapott az első mérkőzésén.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Női egyéniben Mitri Rita a második helyen végzett a csoportban a marosvásárhelyi Barabási Kinga mögött, akivel szemben három játszmában maradt alul. A két székelyföldi játékos a nyolcaddöntőben is összekerült egymással, ahol viszont már a Góbék teqballosa győzött szintén három szettben.

Mitri a legjobb nyolc között rendezett párharcot is sikerrel vette a lengyel Paulina Lezak ellen, az elődöntőben azonban döntő játszmában veszített a tornát végül megnyerő magyarországi Izsák Anna ellen. Végül az éremszerzés is elmaradt számára, mivel a kisdöntőben két szoros szettben kikapott a francia Julian Amelie-től, így a negyedik helyen végzett.

Orbán Aranka egy győzelemmel és egy vereséggel a csoportban való körbeverés után nem jutott tovább a rosszabb szettarány miatt.

A harmadik kiemelt és a döntőbe jutást célzó Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor férfi páros nem játszott csoportmérkőzéseket, a legjobb 32 között kezdte meg szereplését, ahol előbb két sima szettben legyőzte a Hegedüs-Tchamy magyar-kameruni kettőst,

a nyolcaddöntőben viszont a budapesti Odnoga/Dombai elleni mérkőzést két meccslabdáról nem tudták lezárni, így hamar búcsúzni kényszerültek.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A Levik-Vajthó páros és a Máté Mátyás-Gergely Péter alkotta fiatal duó egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta a csoportkört, ez viszont nem volt elegendő számukra a továbbjutáshoz.

A női párosok versenyében székelyföldi érem született, a Marosvásárhelyi Teqball Team színeiben Barabási Kinga és Dakó Katalin ezüstöt szereztek, miután a döntőben két játszmában kaptak ki a magyarországi Vicsek Nóra-Pechy Petra párostól.

Vegyespárosban Ilyés Szabolcs és Mitri Rita a csoportból való továbbjutás után két szettben vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben a későbbi győztes, Bányik Csaba-Ács Krisztina alkotta magyarországi párostól. Orbán Aranka a marosvásárhelyi Szilágyi Arnolddal indult, a csoportkör jelentette a végállomást számukra.

A székelyudvarhelyi klub sportolói számára alig több, mint egy hét múlva újabb rangos verseny következik, március 28. és 31. között Podgoricában állnak asztalhoz az Európa Játékok negyedik, utolsó kvalifikációs állomásán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.