Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Brassó kapta az EYOF rendezési jogát

Horváth Bálint Ottó 2024. június 07., 19:58 utolsó módosítás: 2024. június 07., 20:01

Brassóban és környékén rendezik a 2027-es Európai Ifjúsági Téli Olimpiai Fesztivált (EYOF) – döntötte el pénteken bukaresti közgyűlésén az Európai Olimpiai Bizottság. Brassó megye mellett székelyföldi helyszínek is szerepeltek a pályázatban.

Brassó kapta az EYOF rendezési jogát
Az Európai Olimpiai Bizottság bukaresti közgyűlésén döntöttek a helyszínről Fotó: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

A Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak Románia korábban egyetlen alkalommal, 2013-ban volt a házigazdája, amikor ugyancsak Brassó központtal rendezték meg a 14 és 18 év közötti fiatal sportolók nagyszabású megmérettetését.

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke, Mihai Covaliu a döntés megismerését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Brassó 2013 óta rendelkezik a szükséges infrastruktúrával, de ezt a kormány támogatásával továbbfejlesztik, hogy a 2027-es eseményt a legjobb körülmények között rendezhessék meg.

Három év múlva tíz sportágban zajlanak majd az EYOF versenyei: alpesi sí, sífutás, síugrás, hódeszka (snowboard), biatlon, síalpinizmus, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya (short track), jégkorong és curling, versenyhelyszínként pedig Brassó, Brassópojána, Predeal, Barcarozsnyó és Cheile Grădiștei szerepel.

Székelyföld is pályázott a rendezvény megtartására, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Csíkkarcfalva adott volna otthont a versenyeknek.

A következő, 2025-ös, 17. téli EYOF-ot Georgiában (Grúziában) rendezik 2025. február 9-16. között – Bakuriani, Batumi és Tbiliszi városaiban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.