Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Déjà vu
Nánó Csaba 2022. november 12., szombat

Déjà vu

Vannak dolgok, amik nem változnak a román labdarúgásban. Ilyen például a „ki a magyarokkal az országból” bájos kis rigmus, amit bármelyik stadionban üvöltenek a buzgó drukkerek, ahova csak szentgyörgyi, csíkszeredai vagy kolozsvári ember beteszi a lábát.

VAR: se vele, se nélküle
Nánó Csaba 2022. szeptember 06., kedd

VAR: se vele, se nélküle

Mindenki arra számított, hogy a Romániában néhány év késéssel bevezetett videóbíró-technológia végre kiküszöböli – ha nem is teljes egészében, de nagyrészt – a véget nem érő vitákra okot adó (rossz) játékvezetői döntéseket.

A kör négyszögesítése
Nánó Csaba 2022. május 20., péntek

A kör négyszögesítése

Bármilyen meglepő is, de vannak csodák! Például a román újságírók bebizonyították, hogy tulajdonképpen nem a kolozsvári vasutascsapat az idei bajnok, hanem az általuk oly nagyra tartott FCSB!

Feltámadás
Nánó Csaba 2022. április 19., kedd

Feltámadás

Úgy tűnik, Krisztus urunk feltámadásának tájékán a román labdarúgó-bajnokságban is feléledt a harc a bajnoki címért. A kolozsvári vasutasok kétszeres botlása újraindította a számolgatást, elméletileg három csapatnak is esélye lehet a végső győzelemre. 

Sportolók és sportemberek
Nánó Csaba 2022. január 31., hétfő

Sportolók és sportemberek

Hatalmas küzdelem után Rafael Nadal nyerte az Australian Opent. A maratoni csata végén szinte döbbenetes volt látni, hogy a spanyol csillag már a lábán sem tudott állni, széket toltak alá, amíg az ünnepi beszédek elhangzottak.

Nehéz vajúdás, nagy remények: Eddi-gyerek az apja nyomdokain
Nánó Csaba 2022. január 27., csütörtök

Nehéz vajúdás, nagy remények: Eddi-gyerek az apja nyomdokain

Hosszú huzavonát követően Edward Iordănescut nevezte ki a FRF a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. Ő a 74. tréner, aki az utóbbi 100 évben betölti ezt a tisztséget.

A hírnév árnyoldala: a Djokovics-ügy
Nánó Csaba 2022. január 06., csütörtök

A hírnév árnyoldala: a Djokovics-ügy

Lassan véget ér a Novak Djokovics-szappanopera: a világelső szerb teniszsztártól végül az ausztrál hatóságok megtagadták a belépést, így nem vehet részt a Melbourne-ben hamarosan kezdődő Ausztrál Openen.

Bíró uram, bíró uram… – Nánó Csaba jegyzete
Nánó Csaba 2021. december 08., szerda

Bíró uram, bíró uram… – Nánó Csaba jegyzete

Kovács Apollónia nótájával sóhajtunk: „bíró uram, bíró uram”, mi történik magával? Helyesebben magukkal?

Nánó Csaba 2021. október 27., szerda

Még akár ökör is lehet belőlünk

Azt mondják, az élet nem igazságos. Így van ez a sokak által kedvelt fociban is. Az utóbbi napok történései után határozottan állíthatjuk, hogy a labdarúgásra is érvényes az örökigazság, miszerint amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. 

Leo Messi könnyei
Nánó Csaba 2021. augusztus 11., szerda

Leo Messi könnyei

„Moszkva nem hisz a könnyeknek” volt egy 1979-es szovjet film címe. Ez az Oscar-díjas melodráma jutott eszembe, amikor a nagyvilággal együtt láthattam, ahogyan Lionel Messi zokogva búcsúzik szeretett katalán klubjától.

A bolygó hollandiak
Nánó Csaba 2021. június 23., szerda

A bolygó hollandiak

A cím a bolygó hollandi legendájára utal, de van köze a focihoz is, hiszen ahogyan a holland tengerészkapitány arra ítéltetett, hogy sose érje el a célt, a narancssárga válogatott is mindig a végső győzelem előtt bukott el. 

Esélyegyenlőség UEFA módra
Nánó Csaba 2021. június 16., szerda

Esélyegyenlőség UEFA módra

Előbb én is kikeltem magamból a látványtól. Aztán elgondolkodtam, hogy egy küzdőtér, aminek behúzható fedele van, hogyan ázhat el olyan szörnyű módon, mint a bukaresti Nemzeti Aréna egy nappal az Ausztria–Észak-Macedónia mérkőzés előtt. Vicces képek jelentek meg a sajtóban, amint játékosok úszóbemutatót tartanak a gyepen, az osztr

Kevéske vigasz
Nánó Csaba 2021. május 21., péntek

Kevéske vigasz

A román labdarúgó-bajnokság véget ért, mielőtt befejeződött volna. Lokálpatriótaként örömmel tölt el, hogy a Kolozsvári CFR (nekünk csak Vasutasok) labdarúgócsapata zsinórban negyedszer, összességében hetedik alkalommal hódította el a bajnoki címet.

×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.