Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A felén már túl van, de a rögösebb út csak most következik a VSK Székelyudvarhely számára

Józsa Csongor 2023. december 14., 14:12 utolsó módosítás: 2023. december 14., 15:59

Viszonylag tükörsimán tudta le a férfi kézilabda A osztály alapszakaszát a székelyföldi csapat. Értékelték az őszi idényt, előrevetítettük, mi vár rájuk a folytatásban.

A felén már túl van, de a rögösebb út csak most következik a VSK Székelyudvarhely számára
Galérianézet
Robog vissza a Bölények Ligájába a VSK Székelyudvarhely Fotó: László Ildikó

A maximálisan megszerezhető 42 pontból 39-et gyűjtött be a VSK Székelyudvarhely a férfi kézilabda A osztályban.

Ezzel az A csoport élén végzett, csoportelsőként jutott a bajnokság soron következő körébe, a rájátszás felsőházába.

A tavaly az élvonalban szereplő együttesnek sikerült megtartania a keret magját, így a szezon elején a klubvezetés célkitűzésként a feljutást nevezte meg. Jó úton haladnak.

Férfi kézilabda A osztály, A csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi VSK
14
13
0
1
558-383
39
2
Resicabányai CSM
14
11
0
3
462-395
33
3
Nagyváradi VSK
14
10
0
4
493-405
30
4
Fogarasi VSK
14
9
1
4
466-422
28
5
Universitatea Craiova
14
5
1
8
435-500
16
6
Nagyszentmiklósi Unirea
14
3
0
11
453-521
9
7
CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu
14
3
0
11
404-524
9
8
Temesvári Poli
14
1
0
13
400-521
3

„A bajnokság felén túl vagyunk, az alapszakaszra pontot tettünk. Csoportelsőként megyünk tovább, apró szépséghiba, hogy egy találkozón vereséget szenvedtünk, Resicabányán egy góllal kaptunk ki. Az a meccs kicsit másabb volt, mint a többi. Nagy volt a vágy a visszavágásra, a zárófordulóban pedig megmutattuk, hogy kézilabdatudásban, ritmusban jobbak vagyunk náluk.

Sikerült elérnünk azt, amit kitűztünk célul, nem csak azért, mert első helyen megyünk tovább, hanem azért is, mert a csapat folyamatosan fejlődött. Továbbá lehetőséget adtunk jó néhány ifjúsági játékosnak is, akik többé-kevésbé hozták is az elvárt teljesítményt.

Azon kézilabdázók, akik tavaly is része voltak a keretnek, azok jobbak lettek, akik újonnan érkeztek, azokat sikerült beépíteni”

– összegezte az őszi idényt a VSK Székelyudvarhely edzője, Sipos Lóránt.

Sipos Lóránt Fotó: Beliczay László

Az együttes csapatkapitánya, Komporály Attila elárulta, hogy volt egy olyan öltözői fogadalmuk, hogy az alapszakasz minden találkozóját megnyerik. „Ez végül nem jött össze, mert becsúszott egy vereség. A lényegesebb, hogy egészen magabiztosan zártunk a csoport élén, ezzel pedig továbbjutottunk. Voltak rosszabb találkozóink is, meg kell értenünk, hogy a gyengébb kézilabdázás már nem lesz elég a folytatásban.

Jó dolog, hogy számos fiatal sportoló megkapta a lehetőséget, sok percet tölthetett a pályán.

Tavasszal remélem, hogy sokkal több drukker látogat ki a sportcsarnokba, szurkol nekünk. Megértem őket is, hogy amikor egy gyengébb képességű ellenfél érkezett, akkor inkább más programot választottak, mint a meccset. A rájátszás egy teljesen úgy bajnokság lesz” – mondta el.

Komporály Attila szerint ezzel a kerettel meg kell legyen a feljutás Fotó: László Ildikó

A rájátszásról

Az A csoportból a VSK Székelyudvarhely mellett a Resicabányai CSM, a Fogarasi VSK és a Nagyváradi VSK jutott a rájátszás felsőházába. Az A osztály másik csoportjában, a B-ben – itt nem nyolc, hanem hét klub nézett farkasszemet egymással – a CSM Alexandria igencsak meggyőző teljesítménnyel lett első, csupán egy döntetlent jegyzett, a további tizenegy találkozóját behúzta. A második a CS Medgidia, a harmadik a Vidombáki CSO, míg a negyedik a Galaci CSU lett.

A szakszövetség versenykiírása szerint a két csoport négy-négy gárdája, a nyolc együttes a feljutásért játszik még egy bajnokságot, azaz egy oda-visszavágót a felsőházi rájátszásban.

„Tavasztól egy teljesen más bajnokság kezdődik, a rájátszásban az ellenfeleink sokkal jobban figyelnek ránk.

A másik csoportól érkező gárdák közül a CSM Alexandria kiemelkedik. Nem csak költésgvetésileg, hanem ők is kijelentették, hogy szeretnének feljutni, ennek megfelelő csapatot is raktak össze.

Mellettük a Medgidia tud borsot törni bárki orra alá. A Vidombák és a Galac pedig a mi csoportunkban nem végzett volna az első négyben. A mi csoportunk játékminőségben, kézilabdatudásban is erősebb volt, mint a másik” – nyilatkozta a Székely Sportnak a VSK trénere.

Csak a feljutás az elfogadható

A play-offban a tizennégy játéknapot követően az első két helyezett egyenes ágon szintet lép, a Bölények Ligájában folytathatja.

Fotó: László Ildikó

„Az első két hely valamelyikét meg kell szereznünk. Képesek vagyunk erre, ezért fogunk dolgozni. Remélem, hogy meccsről-meccsre magabiztosabbak leszünk egyénileg és csapatként egyaránt” – fejtette ki a székelyudvarhelyiek edzője.

A csapatkapitány is úgy látja, hogy ezzel a kerettel el kell érniük a szintlépést. „Nem lesz sétagalopp. Otthon mindenki harcolni fog, mindent megtesz, hogy megverjen minket.

Az lesz a döntő, hogy kintről mennyi pontot szállítunk. Mert, úgy matekezünk, hogy mi itthon nem kapunk ki.

Nagyjából az Alexandriával lesz a harc az első két helyért, a feljutásért” – fejtette ki a 34 éves kézilabdázó.

A VSK Székelyudvarhely tagjai ezen a héten még edzéseket tartanak, majd következik számukra egy kisebb szünet, január első felében vágnak neki a téli alapozásnak, míg a rájátszás a tervek szerint februártól indul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.