Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Liu Shaoang: zavarhatta ellenfeleimet, hogy higgadt és nyugodt voltam

MTI 2022. február 14., 17:29

„Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt” – jelentette ki Liu Shaoang az után, hogy helyi idő szerint hétfőn este ünnepélyes keretek között átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián.

Liu Shaoang: zavarhatta ellenfeleimet, hogy higgadt és nyugodt voltam
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Medal Plazában tartott ceremónián Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke adta át az érmet Liu Shaoangnak.

„Párszor visszanéztem a futamot. Higgadt és nyugodt voltam. Uraltam a tegnapi napot, tökéletes futás volt”

fogalmazott Liu Shaoang – az első magyar összetett világbajnok –, aki a szám világbajnokaként magabiztos, érett versenyzéssel lett első az orosz Konsztantyin Ivlijev és a kanadai Steven Dubois előtt.

„A Himnusz közben könnycsepp is volt a szememben, de az az érzés, hogy olimpiai bajnok vagyok, már bennem volt, feldolgoztam, mert már a döntő reggelén éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek.

Hosszú volt a tegnap, a verseny után még sokat vártunk a doppingellenőrzésre, vacsorázni is kellett, és tudtam minden szerettemmel beszélni” – tette hozzá.

Hangsúlyozta: biztosan zavarhatta ellenfeleit, hogy látják rajta a higgadtságot és nyugalmat.

A magyar short track válogatott eddig négy olimpiai érmet szerzett, és Liu Shaoang mindegyikben szerepet vállalt: négy éve Phjongcshangban a férfi váltóval lett első, Pekingben a vegyesváltóval és 1000 méteren bronzérmet nyert, vasárnap pedig első magyar téli olimpikonként egyéniben győzött, aranyérmes lett 500 méteren.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.