Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Novák Károly Eduárd: még Hagi sem szólhat bele ebbe a témába

Székely Sport 2023. február 02., 14:52 utolsó módosítás: 2023. február 02., 15:09

Románia sportminisztere, Novák Károly Eduárd úgy véli, hogy senkinek nem kellene beleavatkoznia csak a magyar kisebbséget érintő kérdésbe. Még a legendás román labdarúgónak sem, aki szerint hiba volt lefújni a sepsiszentgyörgyi mérkőzést.

Novák Károly Eduárd: még Hagi sem szólhat bele ebbe a témába
Románia sportminisztere szerint csak a sértett félnek, azaz a magyar kisebbségnek kellene véleményt nyilvánítania a botrányba fulladt labdarúgó-mérkőzés kapcsán Fotó: Rab Zoltán

A Konstancai Farul jelenlegi edzője a vasárnapi Sepsi OSK–FCU Craiova 1948 közötti botrányos találkozóval kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy helytelen volt a játékvezető, Andrei Chivulete döntése, miszerint a vendégszektorból érkező magyarellenes skandálások miatt végleg leállította a mérkőzést. „Én macedón származású vagyok. Ha holnap valaki azt skandálja, ki a macedónokkal az országból, nem azt jelenti, hogy el is megyek” – érvelt Gheorghe Hagi.

Novák Károly Eduárd viszont teljesen igazat adott a játékvezetőnek. A sportminiszter szerint Andrei Chivulete a legjobb döntést hozta, és úgy véli, ez a precedens nélküli tette ébresztőként hat a magyarellenes és rasszista skandálások megállítására.

Az országos bajnokságok mérkőzésein az ellenfél szurkolóinak állandóan ilyen megnyilvánulásai vannak, ennek véget kell vetni. Azt hiszem, nagyon jó, hogy ez a precedens megteremtődött. Ez egy intő jel a Román Labdarúgó-szövetség és a többi szövetség számára, és ezt nagyon komolyan kell kezelni”

– nyilatkozta Novák Károly Eduárd az Orange Sportnak.

A csíkszeredai sportvezető megjegyezte, ebben a kényes témában csak a magyar kisebbségnek kellene véleményt nyilvánítania. „Ebben az ügyben senki sem beszélhet. Csak a magyar kisebbség és Diószegi úr, és mindazok, akiknek csapata van a csapatsportágakban, akik ugyanezekkel a problémákkal szembesülnek. Ugyanez a probléma a jégkorongban, a kosárlabdában és más sportágakban is. Ez egy általános kérdés.

Gică Hagi úr sem tud nyilatkozni ebben a kérdésben. Mert soha senki nem fog skandálni a macedónok ellen, mert ez egy nagyon kis közösség”.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.