Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hagi és Duckadam nem fújta volna le a Sepsi–Craiova focimeccset

Székely Sport 2023. február 01., 12:35 utolsó módosítás: 2023. február 01., 20:17

A Konstancai Farul edzője és tulajdonosa, valamint a volt kiváló hálóőr szerint ezzel veszélyes precedenst teremtettek.

Hagi és Duckadam nem fújta volna le a Sepsi–Craiova focimeccset
Hagi szerint veszélyes precedenst teremtettek Fotó: Pinti Attila

A vasárnapi Sepsi OSK–FCU Craiova labdarúgó Szuperliga-találkozóval kapcsolatosan Hagi azon a véleményen van, hogy helytelen volt a játékvezető, Andrei Chivulete döntése, miszerint a vendégszektorból érkező magyarellenes skandálások miatt végleg leállította a mérkőzést.

„Európában soha nem állították le a meccset, ha valaki bekiabált valamit. Én macedón származású vagyok. Ha holnap valaki azt skandálja, ki a macedónokkal az országból, nem azt jelenti, hogy el is megyek.

Az európai kupákban egyetlen találkozót sem függesztettek fel, hanem a szabálytalankodókat kivezették.

Az egyik Dinamo elleni mérkőzésünkön a szurkolókat kivitték a lelátóról. A televízió pénzt fizet, a bajnoki összecsapást látni kell, le kell játszani. Nagyon veszélyes precedenst teremtettek ezzel" – nyilatkozta Gheorghe Hagi Gică a Digi Sport tévétársaságnak.

Hasonló meglátása van Helmut Duckadamnak, a Bukaresti Steauával 1986-ban Bajnokok Ligáját nyerő volt kapusnak. Szerinte amennyiben a szurkolókat nem lehetett volna kivezetni, akkor kellett volna a mérkőzést leállítani, és 24 óra elteltével az összecsapást nézők nélkül folytatni.

Így egy klub, a játékosok szenvednek. Craiován sok olyan labdarúgó van, akinek fogalma sincs, mit jelent a Székelyföld, mit jelent a himnusz és így tovább. Azért jöttek, hogy pénzt keressenek. Miért kellene nekik küszködniük, hogy néhány ember miatt, akik háborút vívnak a főnökükkel?

Ha nem vagyunk képesek kezelni 100-300 szurkolót, akkor nem vagyunk felkészülve semmire ebben az országban! Azzal statuálunk példát ezután, hogy minden meccset megállíthatunk?" – fejtette ki Duckadam.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.