Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felkészületlenül éri a szezonkezdet, de nincs nyomás a Marosvásárhelyi SE női focicsapatán

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 15., 17:07

A licencproblémák miatt sokáig bizonytalanság övezte a Marosvásárhelyi SE női labdarúgócsapatának indulását az élvonalbeli bajnokságban. Ennek megszerzése a felkészülés kárára ment, de remélik, hogy menet közben be tudják hozni a hiányosságokat.

Felkészületlenül éri a szezonkezdet, de nincs nyomás a Marosvásárhelyi SE női focicsapatán
Galérianézet
Pozitívum, hogy a marosvásárhelyi csapat 90 százaléka egyben maradt, a játékosok ismerik egymást Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi SE női csapatának elnöke, Székely András a Székely Sport megkeresésére ismertette, a nyári időszakot meghatározta az 1. Ligában való szerepléshez szükséges dosszié összeállítása, mert későn, július végén kapták a licencet, első körben ugyanis visszautasították a kérésüket.

Tudni kell azt, hogy Székely András mellett Mihály Sándor vezetőedző végeznek minden klub körüli feladatot, más helyeken pedig négy-öt személy foglalkozik ebben az esetben a licenc megszerzésével, így a követelmények teljesítése meghaladta őket. A klubelnök elmondta, a bizottság nagyon komolyan vett minden egyes részletet, betűről betűre mindent megvizsgáltak, semmit nem engedtek belőle, és mindez nagy nehézséget okozott nekik.

Aztán örömmel vettük tudomásul, hogy sikerült mindent teljesíteni és mégis maradunk az élvonalban, tekintettel arra, hogy több csapat sem tett eleget a feltételeknek”

– közölte Székely András, aki köszönettel tartozik a több klubnak, hiszen a kolozsvári, a besztercei és az alexandriai vezetőség is a segítségükre sietett, és a magukénak érezték a vásárhelyi csapat problémáját.

Fotó: Haáz Vince

Mint megjegyezte, jelenleg ugyan a Marosvásárhelyi SE neve és logója alatt szerepelnek, de a játékosok a csapat korábbi neve alatt, azaz a Ladiesnél vannak leigazolva és még külön klubként is léteznek.

Székely András úgy látja, a jövőben az lesz a megoldás, hogy teljesen beleolvadjanak a Marosvásárhelyi SE-be, így elkerülhető lenne az ideihez hasonló helyzet a licenc megszerzésével.

Ez a bizonytalanság összezavarta a nyári felkészülésüket, emellett ugyanis energiájuk sem volt arra összpontosítani, hogy játékosokat igazoljanak, mert amíg nem tudták biztosan, hogy részt vehetnek az 1. Ligában, nem akartak ígéretet tenni a labdarúgóknak és utána esetleg visszamondják a szerződéseket.

Ami az együttes keretét illeti, a tavalyihoz képest nem sokat változott.

A távozók terén Dávid Márta abbahagyta a focit, Daniela Mateș pedig a Besztercei Gloriához igazolt. Erősítésnek számít egy nagy tapasztalattal rendelkező játékos, a marosvásárhelyi Ana Maria Gorea (Bățagă) érkezése, aki korábban a román válogatott alapembere volt. Várják még egy Temesváron játszott ifjúsági labdarúgó aláírását, és bíznak abban, hogy a bajnokság kezdetéig igazolni tudnak két portugál légióst, akikkel tárgyalásban vannak. Mellettük több ifjúsági játékos csatlakozik a felnőttekhez.

Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi csapat még nem is játszott barátságos mérkőzéseket, de a következő hétvégén kezdődő bajnokság előtt több edzőmeccsen is pályára lép: szerdán egy helyi fiúcsapattal gyakorolnak, pénteken Gyulafehérváron a címvédő Kolozsvári U-val találkoznak és lehetséges, hogy hétfőn a másodosztályba visszalépett Székelyudvarhelyi Vasas Feminával is megmérkőznek.

Felkészületlenül ért minket a szezonkezdet, de reméljük, hogy valahogy áthidaljuk az őszi időszakot és menet közben be tudjuk hozni a hiányosságokat, sikerül minél többet kihozni magunkból. Ha realisták akarunk lenni, az erőviszonyokat tekintve rajtunk lejjebb nincs csapat, akárhonnan nézzük, minden meccsen az esélytelenek leszünk és nem lesz nyomás rajtunk, de ez lehet, hogy segít nekünk.

Az edzők ki kell találjanak egy olyan felállást, hogy elkerüljük a nagy zakókat. Ami viszont pozitívum, hogy a csapat 90 százaléka egyben maradt, a játékosok ismerik egymást” – fogalmazott Székely András.

Fotó: Haáz Vince

Rámutatott, hogy minden további együttes megerősödött, de úgy gondolja, hogy október közepén már fognak széthullani közülük, mert

a lányoknál olyan nincs, hogy valaki elfogadja azt, hogy több meccsen is cserejátékos, így máshova igazol, és többen követik a példáját.

Ezt figyelembe véve megtörténhet, hogy decemberre már máshogy mutatkozik a nyolc csapat kerete, ezzel kiegyenlítődhet a mezőny.

Az elnök meglátása szerint ennek ellenére az alapszakaszt követően ők az utolsó négy helyezett között az alsóházi rájátszásban lesznek érdekeltek, ahol igyekeznek minél jobb eredményeket elérni

Reméljük, hogy a tavaszi szezonra jó irányba fordulnak a dolgok annak érdekében, hogy sikerüljön elkerülni az utolsó két helyet és egyben a kiesést az osztályozón”

– jegyezte meg Székely András.

A női élvonalbeli bajnokság augusztus 26-án kezdődik, a nyitófordulóban a Marosvásárhelyi SE az újonc Besztercei Gloria vendégeként játszik. Az első hazai mérkőzésükön a vásárhelyiek az előző idényben ezüstérmes Temesvári Polit fogadják a szeptember 8-ra időzített második fordulóban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.