Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Portóba került át a Bajnokok Ligája döntője

MTI 2021. május 13., 15:07

Az eredetileg kijelölt Isztambul helyett Portóban rendezik a Bajnokok Ligája május 29-i döntőjét – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

Portóba került át a Bajnokok Ligája döntője
A döntő helyszíne a portói Estádio do Dragão (magyarul Sárkány Stadion) lesz Fotó: Uefa.com

A változtatásra azután került sor, hogy a brit kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – például Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

A nemzetközi sajtó hétfőn még arról írt, a britek kérésére a londoni Wembleyben rendezhetik a Manchester City és a Chelsea összecsapását, kedden viszont felröppent a hír, hogy Lisszabon vagy Porto lesz a házigazda, ami végül igaznak bizonyult.

A portugál rendezés mellett szólt, hogy az ország jelenleg Nagy-Britannia zöld listáján szerepel, illetve hogy – a teszteléseken túlmenően – nem vár kötelező karantén a beutazókra.

Isztambulnak egyébként nincs szerencséje a BL-döntőkkel az utóbbi években, hiszen tavaly is a török város lett volna a finálé helyszíne, ám a koronavírus-járvány miatt az UEFA akkor Lisszabonba helyezte át a sorozat záró szakaszát (nyolcas döntő formájában).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.