Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Olcsón megúszta Románia, egy meccses zártkapus büntetést kapott

Székely Sport 2023. szeptember 20., 18:07 utolsó módosítás: 2023. szeptember 20., 18:15

Az UEFA egymeccses zártkapus büntetéssel sújtotta a Román Labdarúgó-szövetséget, miután az Európa-bajnokság selejtezőjében a Románia–Koszovó mérkőzésen politikai üzeneteket tartalmazó transzparenst is kihelyező szurkolók incidenseket okoztak.

Olcsón megúszta Románia, egy meccses zártkapus büntetést kapott
Az „Egyesülve a Trikolor alatt” (Uniți sub tricolor) radikális csoport ultrái miatt közel egy órára felfüggesztették a meccset Fotó: GSP/Gazeta Sporturilor

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint így a román válogatott Andorra elleni mérkőzését zárt kapuk mögött játsszák, a 14 év alatti gyerekek szabadon bejuthatnak a stadionba.

„A fegyelmi bizottság ma tárgyalta az ügyet a szeptember 12-ei Románia–Koszovó 2–0-s mérkőzésen történt incidensek után.

Az UEFA úgy döntött, hogy 52 ezer eurós bírságot szab ki a Román Labdarúgó-szövetségre, a következő hazai mérkőzést pedig zárt kapuk mögött játsszák le”

– írja az frf.ro.

Az ügyben a következők voltak a vádak: politikai üzenetek megjelenítése és skandálása („Koszovó Szerbiáé” – jól ismert tény, hogy Románia nem ismeri el Koszovót önálló szuverén államként; „Besszarábia Romániáé”), rasszista viselkedés a szurkolók részéről, fáklyák meggyújtása, tárgyak dobálása a pályára és a közterületek lezárása – a mérkőzést az első félidő 18. percében az ultrák viselkedése miatt a játékvezető közel egy órára felfüggesztette.

A Román Labdarúgó Szövetség oldalán megjelent közleményben elutasítják az ultrák felelőtlen viselkedését, amely a Koszovó elleni mérkőzés megszakításához vezetett, és hangsúlyozták, hogy Romániában a politika nem avatkozhat be a sporttevékenységekbe.

Kiemelik, hogy nagy érdeklődéssel várják az illetékes szervek által a nézők által elkövetett, a Koszovó elleni mérkőzés megszakításához vezető cselekményekkel kapcsolatos jogi vizsgálat eredményét.

Fotó: Robert Ghement/EPA/Agerpres

Románia három győzelemmel és három döntetlennel 12 ponttal áll a 14 pontos Svájc mögött az Eb-selejtezős csoportjában, ahol megelőzi a 11 pontos Izraelt, az egyaránt 4 pontos Fehéroroszországot és Koszovót, illetve a 2 pontos Andorrát.

Romániára októberben két selejtezős meccs vár: október 12-én Fehéroroszországgal idegenben játszik, míg Andorrát 15-én fogadja a zártkapus meccsen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.