Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Politikai tartalmú banner miatt félbeszakadt a románok Eb-selejtezője

Székely Sport 2023. szeptember 12., 22:32 utolsó módosítás: 2023. szeptember 12., 22:57

Kedden este a Románia-Koszovó Eb-selejtező a 18. percben félbeszakadt. A vendégek labdarúgói levonultak a pályáról egy transzparens miatt.

Politikai tartalmú banner miatt félbeszakadt a románok Eb-selejtezője
Fotó: GSP/Gazeta Sporturilor

Az „Egyesülve a Trikolor alatt” (Uniți sub tricolor) radikális csoport ultrái „Koszovó Szerbia!” skandálásba kezdtek bele. Nem az első eset, hogy ezen szurkolótábor kiviseli magát.

A koszovói játékosok jelezték a játékvezetőnek, pár perc után pedig elhagyták a bukaresti Nemzeti Aréna játékterét. A lelátón kihelyezett politikai tartalmú transzparensen az „Koszovó Szerbia!" felirat állt, ami az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) nem tetszik, egyben sérti a vendégjátékosokat.

A románok csapatkapitánya, Nicolae Stanciu próbálta csitítani az ultrákat, meggyőzni arról, hogy tűntessék el a bannereket.

Már túl késő volt, rövidesen a játékvezető úgy döntött, hogy mindkét csapatot az öltözőkbe küldi. Az eredmény ekkor 0–0 volt.

Jól ismert tény, hogy Románia nem ismeri el Koszovót önálló szuverén államként.

A mérkőzés majdnem egy órás szünetet követően folytatódott. A hangosbemondó tájékoztatta a jelenlévőket, hogy újabb incidensnél az összecsapást véglegesen felfüggesztik.
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.