Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megnyitják a stadionokat a nézők előtt

Székely Sport 2021. május 11., 12:13

Raed Arafat belügyi államtitkár, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) vezetője bejelentette, hogy Romániában közönség előtt is rendezhetnek sporteseményeket – egyelőre tesztjeleggel.

Megnyitják a stadionokat a nézők előtt
Idén már nem üres lelátók előtt játszhatnak a Román Kupáért a ploiești-i Ilie Oană Stadionban. Archív Fotó: Facebook/Cupa României

„Megnyílik a lehetőség arra, hogy az ország területén zajló sporteseményeken a közönség is részt vegyen, de ezek csak tesztrendezvények lesznek, amelyeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve az Egészségügyi Minisztérium is jóvá kell hagyjon” – nyilatkozta hétfő esti sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

A belügyi államtitkár kihangsúlyozta, ezeken a sportrendezvényeken kizárólag a beoltott személyek vehetnek részt, valamint azok, akik már átestek a fertőzésen, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni.

A Gazeta Sporturilor sportportál úgy értesült, hogy az első mérkőzések, amelyeket szurkolók előtt játszanak, azok a május 22-ei labdarúgó Román Kupa döntője és a június 2-ai Románia–Grúzia barátságos labdarúgó találkozók lesznek. Mindkét esemény helyszíne a 14 ezer férőhelyes ploiești-i Ilie Oană Stadion lesz, ahol az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a befogadóképesség 50 százalékát lehet elfoglalni, azaz nagyjából 7 ezer néző előtt rendezhetik a meccseket.

Romániában a legutolsó mérkőzést, amelyen szurkolók voltak a lelátón, 2020. március 8-án Csíkszeredában rendezték a házigazda FK és Petrolul Ploiești között a labdarúgó 2. Liga előző szezonjában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.