Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megnyerték a kupát, a szövetség azóta sem fizetett a Sepsi OSK-nak

Horváth Bálint Ottó 2023. december 07., 11:15

Már több mint fél éve annak, hogy a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a második Román Kupa-győzelmét ünnepelte. A háromszéki labdarúgóklub azóta sem kapta meg ezért a teljesítményért járó pénzdíjat. Diószegi László elnököt kérdeztük a késlekedés okairól.

Megnyerték a kupát, a szövetség azóta sem fizetett a Sepsi OSK-nak
Diószegi László klubelnök úgy tartja helyesnek, hogy mihamarabb megkapják a nekik járó pénzdíjat Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK története második kupagyőzelmét aratta a 2022–2023-as szezonban, a májusi nagyszebeni döntőben az akkor még Cristiano Bergodi vezetőedző által irányított együttes tizenegyes-párbajban múlta felül a Kolozsvári U-t. A sepsiszentgyörgyi gárda ezzel a sikerrel megvédte címét, hiszen egy évvel korábban az FC Voluntari legyőzésével hódította el a klub első trófeáját.

A 2022-es diadalért a Sepsi OSK kasszájába nagyjából 200 ezer euró került, az idei címvédésért pedig 240 ezer euróval jutalmazzák meg a klubot. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) azonban több mint fél évvel a kupadöntő után sem utalta át ezt összeget a háromszékiek számlájára.

Nemhogy a megnyert döntőért, de még az elődöntőbe jutásért sem kaptuk meg a pénzt, továbbra is várjuk, hogy utalják át az összeget. A szövetségtől nem kaptunk értesítést a késés okairól, de ez nem szokatlan dolog, néhány hónap el szokott telni, amíg kifizetik, mondjuk most már egy fél év is eltelt”

– fogalmazott a Székely Sport érdeklődésére Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke.

Hozzátette, tudomása szerint, amikor a szövetségnek fizet a szponzora, az egyik szerencsejátékkal foglalkozó cég, akkor utalják tovább az összeget a kluboknak, ez így szokott történni.

„Minden pénzre szükségünk van, de nem azt mondom, hogy enélkül nem tudunk élni.

Viszont úgy tartom helyesnek, hogy amit megnyertünk és amiért harcoltunk, az ezért járó pénzdíjat egy hónapon belül meg kellene adni”

– közölte Diószegi László.

A Răzvan Burleanu elnök által vezetett Román Labdarúgó Szövetség (FRF) tartozást halmozott fel a Sepsi OSK felé Fotó: Pinti Attila

Tét nélküli mérkőzésen zárják a csoportkört

A Román Kupa elmúlt két idényében győztes Sepsi OSK korán búcsúzott a 2023–2024-es kiírástól, miután a csoportkör előző játéknapján kikapott a másodosztályú Vajdahunyadi Corvinultól, így eldőlt, hogy már nem védheti meg címét.

A kupasorozat A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában Bernd Storck vezetőedző csapata csütörtökön 17 órától immár tét nélküli mérkőzésen a Petrolul Ploiești vendégeként játszik. Az ellenfél viszont a továbbjutásért küzd, mindkét eddigi meccsét megnyerte, így az élen áll ebben a hatosban, de kizárólag győzelemmel lehet biztos abban, hogy bekerül a negyeddöntőbe.

Labdarúgó Román Kupa, 2023–2024-es kiírás, csoportkör, harmadik forduló:

A csoport
csütörtökön 17 órától
Petrolul Ploiești–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (Digi Sport 1, Prima Sport 1)
Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt (FRF TV)
Pécskai Progresul–Vajdahunyadi Corvinul (Digi Sport 2, Prima Sport 2)

Az állás: 1. Petrolul 6 pont (gólkülönbség 4–1), 2. Vajdahunyad 6 (3–0), 3. Hermannstadt 4 (7–1), 4. Sepsi OSK 1, 5. Chindia 0, 6. Pécska 0.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.