Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

A kisdöntőben is elmaradt a marokkói csoda, a horvátok nyerték a bronzot

Sebestyén Ervin 2022. december 17., 18:59

Horvátország és Marokkó válogatottja mérhette össze tudását a harmadik helyért a katari labdarúgó-világbajnokságon, amely előbbi győzelmével ért véget. Gyors gólváltást követően ismét előnyt szereztek a horvátok, amire már nem érkezett marokkói válasz.

A kisdöntőben is elmaradt a marokkói csoda, a horvátok nyerték a bronzot
Jobbak voltak a horvátok, bezsebelték a bronzérmet Fotó: Lan Hongguang/Xinhua/Agerpres

Szombat délután rendezték a kisdöntőt, amely rendkívül szórakoztatóan indult. A horvátok nagyon gyorsan megszerezték a vezetést Josko Gvardiol fejesével, amire két perc múlva rögtön válaszolt az észak-afrikai válogatott, Achraf Dari 1–1-re módosította az állást.

A folytatásban előbb Horvátországnak voltak nagyobb lehetőségei, majd Marokkó is átvehette volna a vezetést, de sem Boufal, sem En Nesyri befejezése nem volt kellően pontos.

Az első játékrész vége előtt Orsic ismét előnyhöz juttatta a horvátokat egy remek lövéssel, ami a kapufáról pattant be (2–1).

A második félidő elején Orsic járt közel a duplához, próbálkozása végül a kaput sem találta el. A 76. percben majdnem büntetőhöz jutott az európai gárda, de végül a játékvezető a videóbírózást követően úgy ítélte meg, hogy nem történt szabálytalanság.

A hajrában még egyenlíthetett volna Marokkó, de En Nesyri elkerülte a kaput, így maradt a 2–1-es végeredmény, ezzel Horvátország szerezte meg a harmadik helyet a katari világbajnokságon, míg az észak-afrikaiak a negyedik pozícióban végeztek.

Labdarúgó világbajnokság, kisdöntő:
Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)
gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.), illetve Dari (9.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.