Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elvették Szentpétervártól a BL-döntőt, megvan az új helyszín

Székely Sport 2022. február 25., 14:39 utolsó módosítás: 2022. február 25., 14:40

Az orosz-ukrán háború miatt az Európai Labdarúgó Szövetség Szentpétervár helyett a párizsi Stade de France stadiont jelölte ki a május 28-i Bajnokok Ligája-döntő helyszínéül.

Elvették Szentpétervártól a BL-döntőt, megvan az új helyszín
Mégsem a második legnagyobb orosz városban rendezik a BL-döntőt Fotó: Facebook/EuroUEFA2020

Az UEFA tájékoztatása szerint Aleksander Ceferin az Oroszország és Ukrajna között kialakult helyzet alakulását követően döntött úgy, hogy péntekre összehívja a végrehajtó bizottság rendkívüli ülését, a szervezet első körben a Bajnokok Ligája-döntő rendezési jogát elvette Szentpétervártól, majd közölte, hogy a döntőre a párizsi Stade de France-ban kerül sor. Az orosz város május 28-án lett volna a finálé házigazdája – az UEFA hozzátette, hogy a finálé időpontja változatlan maradt.

A szövetség emellett azt is tudatta, hogy a végrehajtó bizottság határozatának értelmében az UEFA kiírásaiban résztvevő ukrán és orosz klubok, valamint a két ország válogatottjának hazai mérkőzéseit semleges helyszínen kell lejátszani – ez a jelenlegiek értelmében a katari világbajnoki selejtezőkre is vonatkozik, melynek rájátszásába Ukrajna és Oroszország is bejutott.

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.