Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három góllal verte a csíki ificsapat bodzai ellenfelét

Dobos László 2023. június 01., 09:39 utolsó módosítás: 2023. június 01., 12:42

Iramos, gólokban gazdag találkozón nyerte meg első megyék közti labdarúgó-mérkőzését az FK Csíkszereda ifjúsági B csapata. Az U19-es korosztályú megyei bajnokok számára kiírt vetélkedőn Albu László edző tanítványai 4–1-re győzték le Kovászna megyét.

Három góllal verte a csíki ificsapat bodzai ellenfelét
A hajrában jöttek a hazai gólok Fotó: László Ildikó

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) égisze alatt zajló bajnokságon a megyék korosztályos bajnokcsapatai vehetnek részt, de csak olyan játékosokat lehet nevezni, akik a most záruló szezonban nem játszottak az Elit Ligákban, vagy más országos szintű bajnokságokban.

Hargita megyét az U19-es korosztályban az FK Csíkszereda képviseli, Albu László edző tanítványai szerdán este Kovászna megye bajnokát, a Szitabodzai Progresul gárdáját fogadták a Kós Károly utcai, Márton Áron- és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán.

Nagy volt az érdeklődés, a hazai csapat szülei mellett legalább ötven háromszéki szurkoló is jelen volt a meccsen, amely a hetvenedik percig kiegyensúlyozott volt, a játék képe alapján a szurkolók többsége hosszabbításra számított.

Az első félidő 1–1-re végződött, előbb a csíkiak lőttek gólt egy szöglet utáni lepattanóból, majd a Kovászna megyeiek egyenlítettek egy szépen végigvitt, gyors támadás végén. A második félidő elején az FK egy szabadrúgásból szerzett góllal átvette a vezetést (2–1), majd következett a 72. perc, amikor öngólt vétettek a vendégek. A magasan kapu elé ívelt labdára a szitabodzaiak kapusa és egyik hátvédje közelített, a hátvéd haza fejelte, a kapus azonban rossz irányba indult, és a labda hálóban kötött ki…

Ez volt a meccs lélektani pillanata, amelyet a vendégek nem tudták feldolgozni, a folyatásban már semmi sem jött össze nekik, az FK pedig még lőtt egy szép akciógólt.

U19-es OB, 1. forduló:
FK Csíkszereda–Szitabodzai Progresul 4–1 (1–1).
A győztes csapat gólszerzői: Ferencz Hunor, Andrei Blenteș és Kovács Erik, valamint egy öngól.
FK Csíkszereda: Nyegre Magor – Tódi Ádám, Andrei Blenteș, Ferencz Hunor, Benedek Hunor, Brügger Benedek, Vízi Benedek, Baliga Romuáld, Kovács Erik, Száva Norbert, Antal Norbert. Cserejátékosok: Bara Dávid, Andrei Boboc, Szatmáry Alpár, Bánfi Ákos, Daday Lehel, Benedek Csongor. Edző: Albu László. Orvosi asszisztens: Kakucs Szilárd.

„Nagyon örülünk a győzelemnek, nagy dolog ez ennek a csapatnak, amely kimondottan helyi, csíkszéki játékosokból áll. Eddig még nem fordult elő, hogy a klub ifjúsági B csapata túljusson az első körön az országos szakaszon. Hamarosan kiderül, hogy ki lesz a következő ellenfelünk. Mi úgy tudjuk, hogy vasárnap, június 4-én rendezik a következő fordulót, ezt azonban meg kell erősítse az FRF” – mondta el Albu László a Székely Sportnak.

Az U17-eseknél a Csicsói Ezüstfenyő és a Marosvásárhelyi ASA is továbbjutott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.