Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ellenfelet kapott a Csicsó és az FK Csíkszerda ifjúsági labdarúgócsapata

Dobos László 2023. június 01., 20:44 utolsó módosítás: 2023. június 02., 12:51

Elkészült az U17-es és az U19-es korosztályú megyei labdarúgó-bajnokságok győztesei számára kiírt megmérettetés 2. fordulójának programja. Az U17-eseknél Marosvásárhely–Csicsó meccs lesz, az U19-eseknél pedig az FK Csíkszereda Bákó megye bajnokát fogadja.

Ellenfelet kapott a Csicsó és az FK Csíkszerda ifjúsági labdarúgócsapata
A csicsói fiatalok Marosvásárhelyre utaznak Fotó: Forrás: Csicsói Ezüstfenyő

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) égisze alatt zajló, az U17-es és az U19-es korosztály számára kiírt bajnokságon a megyék korosztályos bajnokcsapatai vehetnek részt, de csak olyan játékosokat lehet nevezni, akik a most záruló szezonban nem játszottak a korosztályos Elit Ligákban vagy más országos szintű bajnokságokban.

Hargita megyét az U19-es korosztályban az FK Csíkszereda képviseli, Albu László edző tanítványai szerdán este Kovászna megye bajnokát, a Szitabodzai Progresul gárdáját győzték le 4–1-re. A csíkiak következő ellenfele, a legjobb nyolc közé jutásért Bákó megye bajnokcsapata, a Viitorul Curița együttese lesz.

Curița Onești-hez közel található, a múlt rendszerben vegyiparáról híres településtől 10 km-re fekszik. A Curița az első fordulóban hazai pályán játszott, és 5–2-re győzte le Iași megye bajnokcsapatát, az Unirea Ruginoasa együttesét.

Az FK Csíkszereda–Viitorul Curița mérkőzést június 4-én, vasárnap 17 órától rendezik Csíkszeredában, a Kós Károly utcai, Márton Áron- és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán. A nézők belépése ingyenes.

Marosvásárhelyre utazik a Csicsói Ezüstfenyő

Az U17-es korosztályban Marosvásárhelyi ASA–Csicsói Ezüstfenyő nyolcaddöntő lesz vasárnap délután 5 órától. A mérkőzést Marosvásárhelyen, a Trans-Sil pályán rendezik. Az első fordulóban óriási bravúrt hajtott végre a Csicsói Ezüstfenyő ifjúsági csapata, amely hazai pályán, gól nélküli döntetlent követően, büntetőlövések után kiejtette Szeben megye bajnokát, a Medgyesi Sparta SK-t.

A Marosvásárhelyi ASA szintén hazai pályán játszott, és 2–0-ra legyőzte le Fehér megye bajnokát, a Székelykocsárd (Lunca Mureșului) együttesét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.