Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az idény első trófeájáért küzd a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2022. július 09., 10:50 utolsó módosítás: 2022. július 09., 10:51

A szezonnyitó Szuperkupában játssza első hivatalos mérkőzését a Román Kupa-győztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata, szombaton este Aradon a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR ellen.

Az idény első trófeájáért küzd a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK
A történelmi Román Kupa-győzelem után ismét begyűjthet egy serleget a Diószegi László vezette háromszéki klub Fotó: Veres Nándor

A sepsiszentgyörgyi együttes májusban történelmi sikert ért el azzal, hogy elhódította a Román Kupát, a bukaresti döntőben 2–1-re győzte le az FC Voluntari-t. Ez a hangzatos győzelem feljogosította arra, hogy újabb trófeáért lépjen pályára, erre holnap, szombaton 20 óra 30 perctől lesz lehetősége, ekkor kezdődik a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR elleni Szuperkupa-mérkőzés az aradi Neumann Ferenc Stadionban, ahol bemutatkozik a videóbíró-rendszer (VAR) a hazai labdarúgásban.

A Sepsi OSK nyári felkészülése az eredmények szempontjából jól sikerült, az ausztriai edzőtáborban három győzelmet és egy vereséget összesítettek, de mint Diószegi László, a klub elnöke elmondta, a következő három-négy hivatalos mérkőzésen derül ki, hogy mennyire volt sikeres a felkészítő és erőnlétileg mennyire bírják a fiúk. Megtudtuk, hogy a játékoskeret kialakult, teljes a csapat, olyannyira, hogy egy játékost nem is tudnak felírni a listára, de szeptember közepéig még van idő esetleges cseréket végrehajtani.

A Kolozsvári CFR remekelt az edzőtáborban, négy győzelmet szerzett, az első tétmeccsen azonban mindössze gól nélküli döntetlent játszott kedden az örmény Pjunik Jereván otthonában a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Diószegi László úgy véli, nem számít sokat, hogy a Kolozsvár már túl van egy hivatalos mérkőzésen, amelyen gyengén játszott, de mivel bő kerettel rendelkezik, meg fogják cserélni a csapatot, és nagyrészt olyan játékosok lépnek pályára, akik bizonyítani akarnak.

Abban bízom, hogy a mi játékosaink sokkal éhesebbek a trófeák megszerzésére, hiszen sokkal kevesebb van belőle, mint a CFR-nek, és nagyobb odaadással fognak játszani”

– közölte a klubelnök. Hozzátette, reméli, hogy ezer szurkolójuk a helyszínen buzdítja a csapatot, a mérkőzésre több autóbusz indul Sepsiszentgyörgyről, és az anyaországból is lesznek drukkereik, meglátása szerint pedig az aradi nézők nagy része is nekik szurkol.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK-ra nagyon sűrű menetrend vár a szezon elején, a Szuperkupa-mérkőzés után a bajnokság első öt fordulója nagyon nehéznek ígérkezik, rögtön a nyitányon az Universitatea Craiova vendégeiként játszanak. Emellett a Konferencia Ligában is helytállnának, remélik, hogy legalább a harmadik fordulóig eljutnak, így négy mérkőzést játszhatnak.

Merész álom válna valóra, ha hat mérkőzésen jutnánk túl, mert az azt jelentené, hogy bekerülünk a csoportkörbe. De nem gondolunk annyira előre, ha a második körből továbbjutnánk, az is premier és nagyon nagy dolog lenne”

– fogalmazott Diószegi László.

A háromszéki együttes a második körben csatlakozik a küzdelmekhez, ellenfele a szlovén Olimpia Ljubljana és a luxemburgi Differdange első fordulós párharcból kerül ki – az első meccsen 1–1-re végeztek a felek.

A klubvezető rámutatott, figyelembe véve, hogy milyen keretük van és mennyire jól teljesítettek az előző szezon második részében, egyértelmű elvárás, hogy bejussanak a bajnokság felsőházi rájátszásába, ennek elérésére ugyanis minden körülmény adott, a megfelelő infrastruktúra és az anyagi háttér is biztosított.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.