Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK meccsén tér vissza Ovidiu Hațegan

Sebestyén Ervin 2022. július 08., 11:22 utolsó módosítás: 2022. július 08., 11:34

Az aradi játékvezető három hónappal ezelőtt kapott szívrohamot, most viszont ismét visszatér a labdarúgáshoz és ott lesz a VAR-szobában a Kolozsvári CFR–Sepsi OSK Román Szuperkupa-találkozón, Kovács István munkáját fogja segíteni.

A Sepsi OSK meccsén tér vissza Ovidiu Hațegan
Ovidiu Hațegan három hónap után ismét munkába áll Fotó: Pinti Attila

A 41 éves FIFA-játékvezető március végén infarktust szenvedett, sürgősségi műtéten esett át Temesváron, amivel sikerült stabilizálni az állapotát. Néhány órával a beavatkozás után már közölte, hogy minden rendben van.

Az esetet követően a GSP bejelentette, hogy Hațegan úgy döntött, felhagy bírói pályafutásával. Már akkor szó volt róla, hogy a VAR-szobában vállalhat majd feladatokat, de egy teljes összecsapást aligha fog levezényelni.

A rutinos játékvezető ugyan teljesen felépült, még nem esett át a fizikai teszteken, így más feladatkört nem is vállalhatott volna, mint a videóbírózás. Romániában a Kolozsvári CFR–Sepsi OSK találkozó lesz az első, ahol működni fog a VAR.

Ovidiu Hațegannak a szívinfarktus előtt Kovács Istvánnal karöltve nagy esélye volt, hogy ott legyen a katari világbajnokságon. A 2021–22-es idényben 28 meccsen fújta a sípot: tizenhármat a román élvonalban és hatot a Bajnokok Ligájában.

A Kolozsvári CFR–Sepsi OSK mérkőzés szombaton 20.30-kor kezdődik. A találkozót Adrian Cojocaru, Valentin Avram és Ciprian Danșa játékvezetői hármas vezeti, a negyedik bíró Iulian Dima lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.