Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Alig másfél hónap múlva újabb trófeáért küzd a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2023. május 26., 17:19

A Román Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy július 8-án Ploiești-en rendezik a Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a friss bajnok Konstancai Farul és a kupagyőztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK küzd az új szezon első trófeájáért.

Alig másfél hónap múlva újabb trófeáért küzd a Sepsi OSK
A Román Kupában megvédték a címüket, ezt tennék a Szuperkupában is Fotó: Pinti Attila

A székelyföldi együttes szerdán este megvédte címét a Román Kupában, a nagyszebeni döntőben a gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyespárbajban diadalmaskodott a Kolozsvári U ellen. Ennek köszönhetően a sepsiszentgyörgyi klub idén is harcba száll a Szuperkupáért, amelyet tavaly nyáron már sikerült elhódítania, Aradon 2–1-re győzte le a Kolozsvári CFR-t.

A 2023–2024-es szezont megnyitó összecsapást július 8-án, szombaton rendezik a ploiești-i Ilie Oană Stadionban, ahol az immár kétszeres kupagyőztes Sepsi OSK a Szuperligában bajnoki címet szerzett Konstancai Farullal csap össze az újabb trófeáért. Amennyiben a háromszékiek a Szuperkupában is megvédik címüket, bő egy év leforgása alatt a negyedik serleget helyezhetnék be a klub vitrinjébe.

Ploiești már harmadszor lesz házigazdája a Szuperkupa-mérkőzésnek, hiszen a 2019-es és a 2020-as kiírásban (utóbbit a pandémia miatt 2021-ben játszották le) is a Petrolul arénájában dőlt el a trófea sorsa, amelyet az FC Viitorul (jelenlegi Farul), illetve a Kolozsvári CFR hódított el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.