Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Kolozsvári U ellen védheti meg címét a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2023. április 27., 21:39 utolsó módosítás: 2023. április 27., 21:54

A Kolozsvári U lesz a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellenfele a labdarúgó Román Kupa döntőjében, miután hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Aradi UTÁ-t. A Sepsi OSK–Kolozsvári U kupadöntőt május 24-én Nagyszebenben rendezik.

A Kolozsvári U ellen védheti meg címét a Sepsi OSK
A Sepsi OSK–Kolozsvári U kupadöntőt május 24-én Nagyszebenben rendezik Fotó: Pinti Attila

Miután a sepsiszentgyörgyi együttes az első elődöntőben szerdán magabiztos játékkal 3–0-ra nyert a Kolozsvári CFR ellen, és egymás után a második szezonban, négy éven belül pedig harmadszor jutott be a kapasorozat döntőjébe, nyugodtan várhatta, hogy ki lesz az ellenfele a trófeáért zajló küzdelemben.

A csütörtök esti második elődöntőben a bajnokságban az alsóházi rájátszásban szereplő csapatok csaptak össze, a Kolozsvári U volt a házigazda az Aradi UTA ellen. Jobban kezdett a hét elején edzőváltáson átesett vendég együttes (Bálint László helyét Mircea Rednic vette át), és az első negyedóra végén be is talált, ám Virgiliu Postolachi gólját a videóbíró igénybevételével érvénytelenítette Horia Mladinovici játékvezető, aki úgy ítélte meg, hogy a gólt megelőzően az UTA csatára szabálytalanul szerezte meg a labdát Bogdan Mironnal szemben. A kolozsváriak Martin Remacle révén veszélyeztettek, akinek lövése kevéssel kerülte el a kaput.

Videó: Orange Sport

Félórát követően újra a belga középpályás és a VAR volt a főszerepben, Ubbink figyelmetlen volt, rossz ütemben lépett oda Remacle-nek, aki elesett, a bíró pedig több perces videóelemzés után a büntetőpontra mutatott. Dan Nistor végezte el a tizenegyest és magabiztosan értékesítette, ezzel az U előnybe került a szünetre.

A térfélcserét követően már csak az UTA jelentett veszélyt támadásban, amely folyamatosan próbálkozott az egyenlítéssel, míg a hazaiak kizárólag a védekezéssel voltak elfoglalva. Ubbink háromszor is helyzetbe került, kétszer is a koloszvári kapus állta útját a gólnak, egyszer pedig pontatlan volt a lövése. A lefújás után a két csapat játékosai összeakaszkodtak egymással, a kolozsváriak kapitánya, Alexandru Chipciu pedig megkapta a második sárga lapját és kiállították.

A Kolozsvári U minimális győzelmével nyolc év elteltével újra bejutott a Román Kupa döntőjébe, és készülhet a címvédő Sepsi OSK elleni párharcra, amelyet május 24-én a nagyszebeni stadionban rendeznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.