Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Korábbi Sepsi-SIC-játékosok segítségével lett bajnok a Konstancai CSM

Sebestyén Ervin 2024. április 24., 15:17

Véget ért a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2023–2024-es idénye, hosszú évek után megtört a Sepsi-SIC egyeduralma, ugyanis a háromszékiek csupán a harmadik helyen zártak, ezúttal a Konstancai CSM zsebelte be az aranyérmet.

Korábbi Sepsi-SIC-játékosok segítségével lett bajnok a Konstancai CSM
Egész évben rivalizált a két klub, a tengerpartiak jöttek ki győztesen Fotó: Tuchiluș Alex

Nagy meglepetésre a rájátszás döntőjébe sem jutott be a sepsiszentgyörgyi klub, azonban a bronzért folytatott párharcban jobbnak bizonyult, mint a CSM Târgoviște, összesítésben 2:1-re győzött, ennek köszönhetően pedig a harmadik helyen végzett.

A fináléban a Konstancai CSM és az Aradi FCC Baschet csapott össze, a tengerpartiak pedig nagyon simán érvényesítették a papírformát mindhárom találkozón: hazai közönség előtt előbb 72–65-re, majd 88–69-re nyertek, végül Aradon 71–56-ra,

így magabiztosan zárták a döntőt és 3:0-s összesítéssel megszerezték történetük első bajnoki győzelmét.

Fotó: Tuchiluș Alex

Ebben a sikerben több olyan játékos is oroszlánrészt vállalt, akik az előző idényben még a Sepsi-SIC kötelébe tartoztak. A román Annemarie Părău, Ioana Ghizilă és az amerikai Britney Jones is a szezon előtt igazolt át a Konstancai CSM együtteséhez és a teljes kiírás során alapembernek számítottak a tengerpartiaknál.

Szerepeltek a döntőben is, az első találkozón Britney Jones dobta a második legtöbb pontot (14) a tengerpartiak közül, a második összecsapás során Ioana Ghizilă volt toronymagasan a legeredményesebb konstancai játékos (20), míg a mindent eldöntő megmérettetésen ismét az amerikai Jones szerezte a második legtöbbet (9).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.