Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai pályán bezsebelte a győzelmet, bronzérmes a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. április 22., 21:15

Mindkét mérkőzését megnyerte saját közönsége előtt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság kisdöntőjében, így összesítésben 2:1-re legyőzte a CSM Târgoviște együttesét és megszerezte a bajnoki bronzérmet.

Hazai pályán bezsebelte a győzelmet, bronzérmes a Sepsi-SIC
Bezsebelte a mindent eldöntő győzelmet a Sepsi-SIC, meglett a bronzérem. Korábbi felvétel Fotó: Tuchiluș Alex

Szoros volt a bronzért folytatott párharc, az első két meccs során mindkét gárda behúzta hazai pályán a győzelmet, így végül a harmadik találkozó döntött. A hétfő esti összecsapás első negyedében kiválóan kezdett a két fél, fej-fej mellett haladtak és végül 23–21-es eredményről várhatták a második felvonást.

Folytatódott a szoros küzdelem, és habár a második tíz percben egyik fél sem volt már annyira hatékony a befejezéseket illetően, mindössze hat egység volt a különbség a szünetben (41–35).

Fotó: Tuchiluș Alex

A harmadik negyedben ritmust váltott a Sepsi-SIC, a vendégek nem bírták a tempót, a zöld-fehéreknek pedig minden összejött támadásban és védekezésben egyaránt, így jelentős előnyt alakítottak ki az utolsó felvonáshoz érve (68–51).

A hátralévő időben ugyan becsülettel próbálkozott a CSM Târgoviște és az utolsó percekre ledolgozta 8-ra a hátrányát, de ekkor ismét megrázta magát Zoran Mikes együttese és sikerült újra feltornászniuk 18-ra a különbséget.

Végül a mindent eldöntő mérkőzésen 87–69-es győzelmet aratott a háromszéki alakulat, amely így a 2023–2024-es idényben a bronzérmet szerezte meg a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

Női kosárlabda-bajnokság, rájátszás, harmadik helyért:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–CSM Târgoviște 87–69 (23–21, 18–14, 27–16, 19–18),
a hazaiak pontszerzői: Dumitrescu, Gereben 8, Nyström 14, Mikes, Hristova 7, Armanu 14, Cătinean 8, Belegante 8, Jankovic 20, Veress, Range 8, Toma.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.