Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elképesztően kevés pontot dobtak, kikaptak Aradon a sepsiszentgyörgyi női kosarasok

Sebestyén Ervin 2024. február 21., 20:39 utolsó módosítás: 2024. február 21., 20:40

Lejátszotta utolsó idegenbeli mérkőzését a román női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC. Hatalmas meglepetésre a találkozón mindössze 47 pontot szerzett és vereséget szenvedett az Aradi FCC Baschet ellen.

Elképesztően kevés pontot dobtak, kikaptak Aradon a sepsiszentgyörgyi női kosarasok
Pontatlan volt a Sepsi-SIC játéka, vereséget szenvedtek Aradon. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Az előző, tizenkettedik fordulóban 135–41-re nyert a háromszéki alakulat a Bukaresti Rapid ellen, így magabiztosan várhatták az alapszakasz utolsó idegenbeli megmérettetését. Ennek ellenére rémálomszerűen indult a meccs, ugyanis az első tíz percben a zöld-fehér együttes csupán hét pontot dobott. Tizenhat mezőnykísérletéből csupán kettő volt sikeres, illetve egyetlen három pontost sem jegyezhettünk fel a nevük mellé. Érdekesség, hogy a hétvégén a Rapid ellen összesen 17 alkalommal voltak eredményesek Zoran Mikes lányai a hárompontos vonalon kívülről, ami rekord volt az idei szezonban.

Nem rajtolt jól egyébként az aradi csapat sem, az első negyed elteltével 13–7 állt az eredményjelzőn. A folytatásban nagyon sokat javult a hazaiak játéka, 72 százalékos pontosággal értékesítették a mezőnykísérleteket, a háromszéki gárda ezúttal nyolc egységig jutott, így a félidőben 36–15 volt az állás.

A harmadik tíz percben már sokkal többet próbálkozott a Sepsi-SIC, viszont a hatékonysággal és pontossággal ezúttal is adódtak gondok, három felvonást követően 24 egység szerepelt a nevük mellett.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Ennek köszönhetően hiába játszottak jól az utolsó negyedben és dobtak 23 pontot, a végeredmény 63–47, így 13 lejátszott bajnoki után a második helyet foglalják el.

Az utolsó játéknapon az éllovas Konstancai CSM látogat Sepsiszentgyörgyre, a háromszékiek kérését teljesítette a Román Kosárlabda-szövetség, így február 29-én rendezik az összecsapást.

Női kosárlabda élvonalbeli-bajnokság, alapszakasz, 13. forduló:
Aradi FCC Baschet–Sepsi-SIC 63–47 (13–7, 23–8, 16–9, 11–23).
A vendégek pontszerzői: Pasic 14, Jankovic 11, Green 7, Hristova 6, Cătinean 3, Gereben 2, Nyström 2, Armanu 2, Belegante, Veress, Toma.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.