Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elfogadta a szövetség a Sepsi-SIC kérését, korábban játszanak a tengerpartiak ellen

Sebestyén Ervin 2024. február 21., 11:57

A hivatalos közösségi oldalán közölte a hírt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, hogy a Román Kosárlabda-szövetség elfogadta a klub kérését, miszerint a Konstancai CSM elleni hazai rangadót február 29-én rendezzék meg, az eredeti március 2-ai dátum helyett.

Elfogadta a szövetség a Sepsi-SIC kérését, korábban játszanak a tengerpartiak ellen
Visszavághat a Konstancán elszenvedett vereségért a háromszéki klub Fotó: Facebook/CSM Constanta Baschet

A háromszéki együttes február 16-án nyújtotta be kérését, hogy módosítsanak a Konstancai CSM elleni mérkőzés dátumán, ugyanis az eredetileg tervezett március 2-ai napon már foglalt a csarnok. A Sepsi Arénában ugyanis március 1-3. között rendezik a Kárpátok Kupája nemzetközi kézilabdatornát, amelyen a román 18 év alatti női válogatott is részt vesz, valamint jelen lesznek Magyarország, Spanyolország és Lengyelország legjobbjai is.

„A román válogatottban pedig klubunk kézilabda szakosztályának öt játékosa, valamint vezetőedzője is helyet kapott. A klubunk a fair-play szellemében és az események átgondolása alapján döntött úgy, hogy elnapolja a mérkőzést, lehetővé téve ezzel a szurkolók és a csapatok számára is a megfelelő körülmények között történő találkozást” – áll a Sepsi-SIC közleményében.

A Szabó Kati Sportcsarnok ugyan üres és használható lenne, a háromszéki együttes vezetősége azonban úgy gondolta, hogy egy ilyen minőségű összecsapást a legjobb körülmények között kell lejátszani.

A Sepsi-SIC hangsúlyozza, hogy az eljárás teljes mértékben szabályos volt, és a döntés meghozatala során mindvégig a szövetség szabályait és azok előírásait tartották tiszteletben.

A zöld-fehérek kérését a Román Kosárlabda-szövetség elfogadta és jóváhagyta, így a tengerpartiak elleni rangadót február 29-én, 19 órától a rendezik a Sepsi Arénában.

A két gárda legutóbb február 15-én csapott össze Konstancán a bepótolt rangadón, akkor a hazaiak 94–84-re megnyerték a meccset.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.