Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Címvédés a BL-ben, a szurkolók bajnokként ünnepelték a Fradit

Józsa Csongor 2023. június 04., 21:43 utolsó módosítás: 2023. június 04., 21:50

Mindkét magyar klubcsapat érmet szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjében. A budapesti finálé már nem szállított egy újabb csodát.

Címvédés a BL-ben, a szurkolók bajnokként ünnepelték a Fradit
Galérianézet
Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A kisdöntő rendre a két sérült fél mérkőzését jelenti. Persze, benne van, hogy az egyik érmet nyer. A dán Esbjerg szakvezetése az elveszített elődöntőt követően lenyilatkozta, hogy számukra sokkal fontosabb a hazai bajnoki cím megkaparintása, mintsem, hogy apait-anyait beleadjanak a BL bronzéremért.

A vasárnapi mérkőzés első félidője ennek tükrében zajlott, a Győri ETO KC vezetett – nagyon simán, nyolc góllal is előnyben volt, amiből a szünetig megtartott hetet (16–9).

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Csakhogy, a skandinávok megrázták magukat. Profi sportolókról van szó, akik számára csak a győzelem elfogadható, még akkor is, ha ez most másodrangú volt. A végjátékig ledolgozták a hátrányukat, kiegyenlítettek, az utolsó percek izgalmasak voltak.

Minden jó, ha jó a vége, egyetlen góllal többet lőtt a győri alakulat, így a bronzérmet elcsípték.

Jöhetett az utolsó felvonás, a BL-döntő.

Igaz, hogy ezúttal egyszer sem említették, hogy megdőlt-e az egy nappal ezelőtti 20022-es nézőcsúcs, az MVM Dome-ban telt ház előtt csapott össze a Ferencváros és a norvég Vipers Kristiansand. A zöld-fehér tábor maximálisan kitett magáért, az elsőtől az utolsó pillanatig űzte-hajtotta a kedvenceket.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Nem kell elhallgatni, de szinte minden az ellenfél győzelme mellett szólt. Csakhogy, a magyar gárda ebben az idényben már nem egy alkalommal rácáfolt a papírformára. Először, amikor a Magyar Kupát elhódította a nagy rivális győriekkel szemben. Aztán hatgólos hátrányt radírozott le a BL negyeddöntőben a Metz otthonában. Aztán az elődöntőben az Esbjerget is legyőzték.

Ez volt a tréner, Elek Gábor búcsúmeccse. A klubvezetés a negyeddöntő után jelentette be, hogy a soron következő idényben már nem ő irányít a kispadról.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A döntő egy más műfaj – ez érződött a Fradin a meccs első részében. Az első tíz percben csak egyetlen gólt lőttek. Aztán a szurkolótábor is átsegítette a megilletődésen a csapatot. Bár, végig a Vipers vezetett, a pihenőig egyre megközelítették őket Klujberték (13–14).

A második félidőben az volt, amit a címvédő szeretett volna. Rátettek még egy lapáttal, a kapuban Lunde parádézott, a különbség pedig csak nőtt. El kellett könyvelnie a szinte hazai légkörben játszó Fradinak, hogy be kell érnie az ezüsttel.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

„Mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk!” – zúgott a rigmus a Ferencváros táborától. Közben az idén is aranyat szerző norvég együttes tagjai örömtáncot lejtettek a saját szurkolóik előtt.

Megérdemelten hódította el idén a serleget a Vipers, de a BL nagy győztese a Ferencváros volt. Megmutatták, hogy szívvel és lélekkel kézilabdázva nagyon nagy magasságba lehet eljutni.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, döntő:

Vipers Kristiansand (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-24 (14-13)
MVM Dome, 20 ezer néző, v.: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
gólszerzők: Naes Andersen, Vjahirjeva 6-6, Roberts 5, Jerábková 4, Knedliková 3, Höve, Jezic, Tchaptchet Defo, Valle Dahl 1-1, illetve Bölk, Lekic 5-5, Szöllősi-Zácsik, Cvijic 3-3, Klujber, Márton, Malestein 2-2, Kisfaludy, Stolle 1-1
lövések/gólok: 43/28, illetve 51/24
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 6/5
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Bronzmérkőzés:
Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán) 28-27 (16-9)
MVM Dome, v.: Hatipoglu, Simsek (törökök)
gólszerzők: Gros 6, Oftedal 5, Blohm 4, Dale, Nze Minko 3-3, Győri-Lukács, Haugsted 2-2, Rju, Fodor, Toft 1-1, illetve Ingstad 6, Reistad 5, Mörk, Breistöl 4-4, Türkoglu 3, Heindahl, Tranborg 2-2, M. R. Jacobsen 1
lövések/gólok: 44/28, illetve 49/27
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.