Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sofron István csatlakozott a magyar válogatotthoz, felavatták az Alba Arénát

Dobos László 2024. április 19., 22:44

Új jégkorongcsarnokot avattak pénteken este Székesfehérváron, az Alba Aréna nyitóünnepségén a magyar felnőtt férfi válogatott legyőzte Norvégiát. A hazai együttes első sorában Sofron István is jégre lépett.

Sofron István csatlakozott a magyar válogatotthoz, felavatták az Alba Arénát
Galérianézet
Az első korongbedobást id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári jégkorong jeles alakja végezhette el Fotó: Vörös Dávid

Sofron István kedden és szerdán este még román bajnoki döntőt játszott a Csíkszeredai Sportklub színeiben a Brassói Corona ellen, pénteken este pedig már a magyar válogatott első sorában csatázott a norvégok elleni összecsapáson. A magyar válogatottban öt székelyföldi születésű játékos szerepelt: a hátvéd Fejes Nándor (Gyergyói HK), valamint Ambrus Gergő, Mihály Ákos (mindketten Hydro Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK) és Sofron István (Csíkszeredai Sportklub) csatárok.

Fejes Nándor (44-essel) Fotó: Vörös Dávid

A vadonatúj, minden igényt kielégítő Alba Arénában közel 6000 néző várta az összecsapást, amelyet napra pontosan 16 évvel a történelmi szapporói feljutás évfordulóján rendeztek.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Norvégia 2–1 (1–0, 1–0, 1–0).
Gólszerzők: Terbócs István (15.) és Papp Kristóf (27.), illetve Viktor Granholm (38.).

Ambrus Gergő (87-essel) Fotó: Vörös Dávid

A két gárda szombaton 17 órakor újra megmérkőzik. A magyarok kedden Meranóban játsszák utolsó felkészülési találkozójukat az olaszokkal szemben. A bolzanói divízió 1/A-vb jövő vasárnap, április 28-án kezdődik. A magyar válogatott sorrenden a japán, a dél-koreai, a romániai, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel mérkőzik. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió 1/B-be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.