Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Négy ágyúlövés nem volt elég a bronzhoz

Gergely Imre 2024. január 28., 17:04 utolsó módosítás: 2024. január 28., 21:06

Közel volt története első érméhez a Háromszéki Ágyúsok, de a nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen végül a Bukaresti Steaua szerezte meg a jégkorong Román Kupa bronzérmét.

Négy ágyúlövés nem volt elég a bronzhoz
Galérianézet
A harmadik játékrészben fordított az Ágyúsok, de nem tudott nyerni Fotó: Szász Adorján/GYHK

A 2023–2024-es kiírás kisdöntőjében, vasárnap délután gyorsan vezetést szerzett a Steaua, Pauliny révén, majd Timaru növelte a különbséget. A bukarestiek egyértelműen fölényben játszottak az első 20 percben, az Ágyúsok kettős emberelőnyben sem tudtak gólt lőni. De végül szimpla fórban sikerült a szépítés Szabónak. A második harmad ugyanúgy indult, mint az első, Martinov 3–1-re alakította az állást.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

Az Ágyúsok azonban nem adták fel, Ilyés kiugrásával 3–2-re módosult az eredmény, majd a harmadik harmad elején meglett az egyenlítés is, Molnár Zsombor góljának örülhetett a néhány háromszéki drukker, és a szintén az Ágyúsokat biztató gyergyóiak is. Sőt, Ilyés egy kipattanóból már a vezetést is megszerezte a székelyeknek.

Közel volt a győzelemhez és a története első érméhez a Háromszéki Ágyúsok, kevesebb, mint másfél perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor Filip középről leadott lövésével 4–4 lett az eredmény.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

Hosszabbítás következett, három a három ellen. Ennek a 2. percében emberelőnybe került a Steaua, és Martinov a jégkorong Román Kupa harmadik helyére lőtte a bukaresti együttest.

A mérkőzés legjobbjainak járó különdíjakat Ilyés Tamás, illetve Mihail Georgescu vehette át.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

A Gyergyói HK–Brassói Corona döntőt a barcasági gárda nyerte 5–3-ra.

Jégkorong Román Kupa, kisdöntő
Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua 4–5 h. u. (1–2, 1–1, 1–2, 1–0)
Gólszerzők: Szabó Zsolt (19.), illetve Adam Pauliny (3. perc), Robert Timaru (15.), Danil Martinov (21., 64.), Andrei Filip (59.), Ilyés Tamás (24., 56.) Molnár Zsombor (43.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.