Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jégkorong-vb: a németekkel és lettekkel egészült ki a negyeddöntő mezőnye

Gergely Imre 2023. május 24., 09:42 utolsó módosítás: 2023. május 24., 09:46

Egyesült Államok–Csehország, Svájc–Németország, Kanada–Finnország és Svédország–Lettország mérkőzések lesznek az A csoportos jégkorong-világbajnokság negyeddöntőiben.

Jégkorong-vb: a németekkel és lettekkel egészült ki a negyeddöntő mezőnye
Lettország kisebb bravúrt végrehajtva jutott tovább Fotó: IIHF

A jégkorong-világbajnokság csoportkörének keddi zárónapján még kiadók voltak a negyedik, továbbjutást érő helyek. Ezeket végül a papírformának megfelelően Németország, illetve kisebb bravúrt végrehajtva Lettország csípték el.

Tamperében a németek simán, 5–0-val intézték el Franciaországot, amivel az is eldőlt, hogy a Dánia–Finnország meccsnek már nem maradt érdemi tétje. Ott viszont Finnország gálázott, két 3–0-s harmad után 7–1-re győztek Anttiláék.

A rigai csoportban Szlovákia ugyan 4–1-re legyőzte Norvégiát, de az esti meccsen a házigazda lettek Svájc ellen 4–3-ra nyerni tudtak a hosszabbításban és ez az ő továbbjutásukat jelentette.

A játéknap rangadóin Kanada 3–1-re nyert Csehországgal szemben, míg az Egyesült Államok hosszabbításban győzte le Svédországot, ezzel egyben megszerezve a csoportelsőséget is.

A negyeddöntőket csütörtökön rendezik, 16 óra 20 perctől az Egyesült Államok–Csehország és Svájc–Németország, 20.20-tól a Kanada–Finnország és Svédország–Lettország párharcok lesznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.