Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elhagyta a Csíkszeredai Sportklubot Sofron István

Dobos László 2024. június 24., 11:04

Három szezon után távozik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatától Sofron István. A székelyföldi születésű, magyar válogatott játékos ősztől a BJAHC-ban folytatja. A klubváltást a budapesti klub adta hírül a közösségi oldalán.

Elhagyta a Csíkszeredai Sportklubot Sofron István
Galérianézet
Sofron István három szezon után távozik a csíkszeredai együttestől Fotó: Veres Nándor

Sofron István 1988-ban született Csíkszeredában, de Székesfehérváron nőtt fel. A csatár 2021-ben tért haza szülővárosába, ahonnan három idényt követően távozik. Sofron az Erste Liga legutóbbi kiírásában 21 alapszakasz-mérkőzésen 11+11 pontot gyűjtött, míg a play-offban 12 találkozón öt gólt lőtt és nyolc gólpasszt jegyzett, amivel David Levin mögött a második legponterősebb sportklubos játékos volt. Sofron István a BJAHC harmadik új játékosa, a káposztásmegyeriek korábban Szabó Dániel és Varga Arnold érkezését tették közzé.

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője a következőket nyilatkozta az átigazolás kapcsán
a klub közösségi oldalának: „Sofi. Nehéz lenne róla bármit is mondani, amit az, aki jártas a magyar jégkorongban, ne tudna. Meg tudnám közelíteni a személyes kapcsolatunkon keresztül is ezt a kérdést. Láttam felnőni gyerekként még Székesfehérváron, láttam, hogy lett belőle felnőtt játékos, volt szerencsém játszani is vele, azon kívül voltam már edzője is, klubmenedzser, amikor a mi csapatunkban játszott magasabb szinten, ahol az egyik legjobb játékosunk volt, az elmúlt világbajnokságok bizonyították, hogy még mindig az egyik legjobb magyar játékos.

Vannak olyan életszakaszok, amikor a döntéseinket sok minden befolyásolhatja, és sajnos előfordul, hogy néha egy pár dologról le kell mondani. Ő szerintem idén pár dologról lemondott, így lett egyáltalán lehetőségünk arra, hogy nálunk játsszon”

– fogalmazott a szakvezető.

Fotó: Veres Nándor

Kiemelte, mivel az eredeti ideája az volt, hogy ne legyen egyetlen légiós sem, ő abszolút illik ebbe a projektbe. Nem ismeretlen számára sem a terep, sem a közösség.

Mint mondta, nem érti, hogy miért nem Fehérváron játszik. Abszolút tiszteletben tartja a Hydro Fehérvár AV19 döntését, de talán ennek a srácnak ott kellene most kergetni a pakkot.

A másik oldalról viszont örülök, hogy a mi játékosunk lesz, és biztos vagyok benne, hogy sok mindent fog tudni továbbadni a fiataljainknak, valamint abban is, hogy az egyik legjobb játékos lesz majd a világbajnokságon”

– vetítette előre Kangyal Balázs.

Fotó: MTI

Sofron István szintén a klub közösségi oldalának nyilatkozva elmondta, hogy nagyszerű érzés lesz visszatérni az ismerős arcok közé.

Nagyon jó emlékeket idéz a Balázsékkal együtt töltött idő, jó volt korábban a közös munka, ezért nem volt kérdés számomra, hogy ha van sansz, akkor ide jövök vissza. Az is sokat nyom a latban, hogy ismerek a csapatban jó pár magyar játékost, és tetszik a cél, amit Balázs felvázolt, hogy csináljunk ebből a magyar magból egy jó csapatot”

– közölte a Csíkszeredai Sportklubtól távozott közönségkedvenc játékos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.