Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sándor-Székely Ottó: „végre megmutattuk, mire vagyunk képesek, így kell folytatnunk, hogy bennmaradjunk”

Gergely Imre 2024. május 03., 12:09 utolsó módosítás: 2024. május 03., 12:12

Románia győzelme Magyarország ellen minden bizonnyal a divízió I/A világbajnokság legnagyobb meglepetése volt – ezt állapítják meg a vébé hivatalos sajtóközleményében. A meccsről, ennek különlegességéről Sándor-Székely Ottót kérdeztük.

Sándor-Székely Ottó: „végre megmutattuk, mire vagyunk képesek, így kell folytatnunk, hogy bennmaradjunk”
Sándor Székely Ottó nagy szerepet vállalt a magyar együttes elleni győzelemben Fotó: IIHF/Vanna Antonello

„A romániaiak második gólja után mindenki láthatta: a játékosok számára ez a gól nagyon különleges volt. Sándor Székely Ottó a kispadhoz viharzott, és csapattársaival együtt ünnepelte a gólt. Amint vége lett a mérkőzésnek, a romániai játékosok egymást ölelgették voltak a jégen, és ünnepelték a torna első három pontját” – idézi fel a világbajnokság szervezőinek sajtóközleménye.

Ez egy nagyon különleges győzelem volt számunkra. Végre megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek.

Most már a papíron három legnehezebb meccs Olaszország, Szlovénia és Magyarország mögöttünk van, de Dél-Korea és Japán ellen sem lesz könnyű dolgunk. Így kell folytatnunk, hogy bennmaradjunk” – mondta a Székely Sportnak a győztes gólt szerző gyergyószentmiklósi játékos.

A 23 éves jégkorongozó arra is rávilágított, hogy a Magyarország–Románia összecsapásnak különleges háttere volt. „A játékosaink többsége magyar kisebbséghez tartozik, köztük én is, az anyanyelvem magyar. A legtöbb játékosukat is ismerjük. De ez nem azt jelenti, hogy csak ezt az egy meccset akartuk mindenáron megnyerni. Természetesen mindig győzni szeretnénk. De ez ad egy kis pluszt a győzelemnek” – fogalmazott Szándor-Székely.

De ez a meccs már történelem, már előre tekintünk a következő napokra. Ha megmutatjuk, hogy mire vagyunk képesek, akkor bent maradhatunk a divízió I/A-ban”

– mutatott rá.

Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Ha a közlemény szerzője a Románia–Magyarország mérkőzés eredményét is tartja a világbajnokság legnagyobb meglepetésének, még ne feledjük el, hogy van még hátra két játéknap.

A Bozenben (Bolzano) zajló divízió I/A jégkorongvébé negyedik játéknapjának úgy vág neki a hat résztvevő, hogy még bármelyikük fel is juthat.

Akár úgy is alakulhat a történet, hogy Magyarország és Románia együtt jut fel az elitbe. Ehhez annyi kell, hogy Románia legyőzze ma Dél-Koreát és szombaton Japánt, Magyarország pedig szintén nyerjen ma Olaszországgal szemben, és szombaton felülmúlja Szlovéniát. Na az lenne a bombameglepetés...

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.