Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A következő BJAHC–Sportklub összecsapás igazi háború lesz – véli a csíkiak másodedzője

Dobos László 2024. március 19., 09:22 utolsó módosítás: 2024. március 19., 09:23

Fordulatos mérkőzésén nyert a Csíkszeredai Sportklub hétfőn este a BJAHC ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A négy győzelemig tartó párharcban a csíkiak összesítésben 3:2-re vezetnek. Folytatás szerdán este Budapesten.

A következő BJAHC–Sportklub összecsapás igazi háború lesz – véli a csíkiak másodedzője
Galérianézet
Szerdán este folytatódik a párharc Fotó: Borbély Fanni

A házigazda együttes Sofron István góljával már 80 másodperc után előnybe került, de még a harmad vége előtt jött az egyenlítés. A mérkőzés felénél Schlekmann emberelőnyben szerzett találatával a Budapest Jégkorong Akadémia HC átvette a vezetést, azonban Péter Balázs két perccel a rendes játékidő vége előtt hosszabbításra mentette a találkozót. A túlórában Rokaly Norbert egy emberhátrányos góljával 3–2-re nyert a székelyföldi gárda, és összesítésben szintén 3:2-re vezetnek a csíkiak.

A következő BJAHC–Sportklub mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik Budapesten, a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Ha szükséges, akkor a hetedik mérkőzést is ott rendezik, csütörtökön este. A párharc győztese az alapszakaszt megnyerő Ferencvárossal találkozik az elődöntőben.

Mark LeRose, a Sportklub másodedzője szerint fontos momentuma volt a mérkőzésnek, amikor kapus nélkül, a rendes játékidő legvégén egyenlíteni tudtak. „Aggódtam, amikor emberelőnyből betaláltak. Sajnos, a mi emberfóros játékunk nem volt megfelelő, több egységet is kipróbáltunk, de semmi sem működött igazán.

A széria során általában a speciális egységek szállítják a győzelmet. Fontos volt, mikor levettük a kapust, és így létszámfölényes, hat az öt elleni játékban egy nagy gólt tudtunk szerezni – két perccel a rendes játékidő vége előtt”

– fogalmazott Mark Le Rose.

Hozzátette, aztán elkövettek egy szabálytalanságot, így emberhátrányba kerültek, és bár ritkán esik meg, hogy létszámhátrányos találatot szerezzenek, ám Rokaly Norbertnek volt egy megugrási lehetősége, amit kihasznált, és jó érzés volt, hogy sikerült hosszabbításban megszerezni a győzelmet.

Úgy gondolom, hogy a következő mérkőzés is igazi háború lesz, ahogy eddig is. Minden meccs egygólos különbséggel zárult eddig. Ugyanilyen küzdelemre számítok, bárki győzhet, annak függvényében, kinek sikerül befejeznie a lehetőségeit.

A szurkolóink által teremtett hangulat mindig kiemelkedő. Véleményem szerint, valóban a legjobb szurkolók vannak itt Csíkszeredában” – nyilatkozta Mark LeRose.

Fotó: Borbély Fanni

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője úgy vélte, hogy teljes mértékben a kezükben volt a meccs, mégis kikaptak. „A rájátszásban nem csak hatvan percig kell jól játszani, hanem még tovább. Pár perccel a rendes játékidő vége előtt szereztek egy gólt, a végén pedig egy hiba eldöntötte.

Ez olyan sport, amikor nem elég az, hogy hatvan percig jól játszol, hanem tovább kell. Nyilván nekünk a rutin hiányzik, nagyon sok a fiatal srác, de összességében mindig azt mondom, mikor tükörbe nézek, hogy igen, mindent megtettünk. Ott a következő lépés, megdolgoztunk érte, hogy legyen még sansz, visszamegyünk, és vagy véget ér a szezon, vagy kapunk még egy esélyt

– közölte Kangyal.

Kiemelte, hogy mind a két csapat remek teljesítményt nyújtott, a kapusok is, mindenki aki a pályára lépett mindent megtett, úgyhogy megint csak a jégkorong nyert. „Összességében olyan dolgokban kell jobbnak lennünk szerdán, amiket meg kell tanulnunk a saját bőrünkön. Mondtam többször, mindenféle mellékzönge nélkül, hogy például Brown nem tudott beöltözni az ellenfélnél, aki egy meghatározó légiós, azért, hogy Szkacskov tudjon beállni a negyedik sorba. Nálunk a 2004-es és 2005-ös születésű játékosaink szerepelnek ott.

A nagy kérdés az az, hogy miből tudunk tanulni és mennyi időnket veszi el, hogy felfogjuk, és legközelebb ne csináljuk meg ugyanezeket a hibákat”

– hangsúlyozta Kangyal.

Fotó: Borbély Fanni

A többi párharc már befejeződött. A Gyergyói HK söpréssel, összesítésben 4:0-val ejtette ki az Újpest csapatát, a Ferencváros 4:1-es összesítéssel nyert a Debreceni EAC ellen, míg a negyedik párharc, a Brassói Corona–Miskolci DVTK Jegesmedvék sorozat a barcaságiak 4:2-es győzelmével zárult.

Az elődöntőben az egyik ágon a Gyergyói HK a Brassói Coronával meccsel, a másik ágon pedig ellenfélre vár a Ferencváros.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.