Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén is Brassó–Gyergyó párharc lesz az Erste Liga elődöntőben

Gergely Imre 2024. március 18., 22:07

A Brassói Corona újra nyerni tudott Miskolcon és ezzel hat meccs után megnyerte a negyeddöntős csatát a DVTK ellen. Így biztossá vált, hogy megismétlődik a tavalyi elődöntő, a címvédő Gyergyói HK Valcharékkal csatázik a jégkorong Erste Liga döntőjéért.

Idén is Brassó–Gyergyó párharc lesz az Erste Liga elődöntőben
Galérianézet
A brassóiak összesítésben 2:0-s hátrányból álltak talpra és harcolták ki az elődöntőt Fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

Kemény fizikai hoki zajlott a jégen, inkább a miskolciak igyekeztek szebb akciókat vezetni, de nem sok eséllyel a nagyobb termetű brassóiak között. Amikor pedig összejött a helyzet, ott volt Dubeau – a hazai oldalon pedig Vosvrda védett magabiztosan.

0–0-al zárult az első harmad.

Fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

A szünetet követően Van Wormer került a büntetőpadra, és Szathmáry találatával ki is használta a lehetőséget a DVTK. A kapott gól után nagy sebességre kapcsolt a Brassó, nagy nyomás alatt volt a hazai kapus előtere, de nem jutott túl a korong a gólvonalon. De végül nem úszta meg a Diósgyőr. Közel volt a játékrész vége, amikor emberhátrányba került, és Van Wormer egy kipattanót közelről küldött a kapuba, kiegyenlítve az állást.

Fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

A harmadik harmadban volt több olyan miskolci lehetőség is, ahol újra előnybe kerülhettek volna, de ezek kimaradtak, az 54. percben pedig Van Wormer kapott nagy passzt, és a kapust elfektetve belőtte a maga és csapata második gólját, közel hozva a párharc lezárását.

Egy perccel a vége előtt Piché tett egy szívességet a miskolciaknak egy felesleges kiállítással, így 6 a 4 ellen támadhatott a DVTK.

Azonban nem tudtak visszatérni a Jegesmedvék és letelt a játékidő. A Corona győzött és bejutott az Erste Liga elődöntőbe.

Fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

Az is eldőlt ezzel, hogy itt megismétlődik a tavalyi párharc a Brassói Corona és a Gyergyói Hoki Klub között.

A másik ágon pedig ellenfélre vár a Ferencváros.

Jégkorong Erste Liga rájátszás negyeddöntő hatodik mérkőzés
DVTK Jegesmedvék–Brassói Corona 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Szathmáry Simon (25. perc) illetve Jared Van Wormer (39., 54.)
A párharcot 4:2-re a Corona nyerte.

Korábban a Gyergyói HK söpréssel, összesítésben 4:0-val ejtette ki az Újpest csapatát, a Ferencváros 4:1-es összesítéssel nyert a Debreceni EAC ellen. A negyedik párharcban a Csíkszeredai Sportklub 3:2-re vezet a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.