Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megtapasztalták, milyen az Eb-n játszani a székelyföldi teremlabdarúgók

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 07., 12:28 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 18:36

A számos székelyföldi játékost felvonultató romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott szerdán délután az utolsó csoportmérkőzését játssza a spanyolországi Európa-bajnokságon. A tornát két vereséggel kezdő együttes csapatkapitánya, Kerestély József nyilatkozott az eddigi tapasztalatokról.

Megtapasztalták, milyen az Eb-n játszani a székelyföldi teremlabdarúgók
Kerestély József: jobb csapatok ellen játszottunk, tanulni tudunk tőlük Fotó: FRF

A romániai válogatott a vasárnapi nyitófordulóban esélytelen volt a címvédő és házigazda Spanyolország ellen, amelytől 9–0-s vereséget szenvedett. A második találkozóján hétfőn Ukrajnával szemben sokkal szorosabb volt a játék, de 5–2-re ismét alulmaradtak. A két vereség után a csoport utolsó összecsapásán szerdán 14 óra 30 perctől (élőben közvetíti a TVR 3) Horvátország ellen játszanak, de már nem maradt esélyük a továbbjutásra.

Az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgója, Kerestély József, a válogatott csapatkapitánya a Székely Sport megkeresésére nyilatkozott az eddigi tapasztalatokról, az első két mérkőzésükről, az ellenfelekről, és megjegyezte, hogy győzelemmel szeretnék zárni a tornát.

„A spanyolok ellen egyáltalán nem tudtuk birtokolni és megtartani a labdát, szinte semmit nem játszottunk ellenük, csak védekeztünk, ők pedig folyamatosan támadtak.

A probléma az volt, hogy kissé féltünk az elején. Csak rúgtuk előre a labdákat, kapuralövésünk sem nagyon volt, mindössze egy-kettő az egész meccsen. Igazából csúnyán megvertek, nem számítottunk épp kilenc kapott gólra, másik szintet képviselnek, mint a mi csapatunk”

– értékelt Kerestély József.

Hozzátette, a pálya sokkal gyorsabb, mint ahol edzettek és amihez hozzá vannak szokva, de ez nem lehet kifogás.

Rámutatott, hogy az ukránok elleni meccsből többet ki lehetett volna hozni.

Sokat küzdöttünk az egyenlítésért, és 1–1-nél úgy gondoltam, nagy esélyünk van arra, hogy megfordítsuk az eredményt, de aztán gyorsan rúgtak két gólt, ezzel a meccs nagyjából elment.

Ezután megpróbáltuk az öt a négy elleni játékot a lehozott kapussal, de ez nem jött össze”. Kiemelte, az egyenlítő gól szerzője, az udvarhelyi együttesnél csapattársa, Csog Csongor sérülése nagyban befolyásolta a folytatást, ráadásul még Alexandru Trifa sérülése miatt több cserejátékossal kellett játszanak. Mellettük pedig első találkozón Andrei Buhăceanu is sérülést szenvedett.

Nagyszerű érzés az Eb-n játszani, jól éreztem magam a pályán, jobb csapatok ellen játszottunk, tanulni tudunk tőlük. A spanyoloknál látszik, hogy csak ezzel foglalkoznak, a futsal az életük, az ukránok már másabb csapat, nem ugyanazon a szinten vannak”.

A sérülések és eltiltás (Marius David sárga lapok miatt nem játszhat) ellenére Kerestély József megjegyezte, egyértelműen győzelemmel szeretnénk zárni a tornát, ezzel megszerezni a csoport harmadik helyét.

A horvátok nem jobbak, mint mi, és ha megfelelően állunk fel a pályára, tudván, hogy esélyesek vagyunk, úgy gondolom meg tudjuk verni őket”.
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.