Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyenlített, aztán lesérült az FK Székelyudvarhely játékosa, a válogatott újra alulmaradt

Horváth Bálint Ottó 2022. szeptember 05., 19:20 utolsó módosítás: 2022. szeptember 06., 10:16

A második mérkőzését is elveszítette a romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon, hétfőn délután 5–2-re alulmaradt Ukrajnával szemben.

Egyenlített, aztán lesérült az FK Székelyudvarhely játékosa, a válogatott újra alulmaradt
A második félidő legelején Csog Csongor egyenlített, majd pár perccel később lesérült Fotó: FRF

A házigazda és címvédő spanyolok elleni vasárnap esti nagyarányú vereséget követően pontszerzésre volt szüksége a romániai csapatnak az ukránok ellen, akik az első meccsükön legyőzték a horvátokat. 

Az első percekben kezdeményezőbb volt az ukrán együttes, de ennek ellenére Marius David előtt adódott az első komolyabb helyzet, aki a kapust lőtte telibe. Erre válaszul az ellenfél ziccert hagyott ki és a kapufát is eltalálta.

Mire a romániai csapat átvette az irányítást, Ukrajna előnybe került egy távoli találattal. A csapatkapitány Kerestély József szép egyéni akciója végén egyenlíthetett volna, de a kapus útját állta a labdának.

Fotó: FRF

A szünetig veszélyesebbek voltak az ukránok, többször növelhették volna előnyüket, kellettek a csereként beállt kapus, Robert Căruntu védései. Az utolsó lehetőséget gyors ellentámadás után Barbócz Norbert hagyta ki, a kapu torkából nem tudott betalálni.

Alig kezdődött el a második félidő, Csog Csongor 24 másodperc után egyenlített. Néhány perccel később az FK Székelyudvarhely játékosa lesérült, és nem tudta folytatni a játékot.

Ez megzavarta a romániai csapatot, amely hamarosan másodszor is hátrányba került, az ukránok szöglet után találtak be.

Fotó: FRF

Az utolsó negyedóra kezdetén vészkapusos taktikára váltott a romániai együttes szakvezetése, ez azonban nem vezetett eredményre, és újabb gólt kaptak, a rivális távolról emelt az üresen maradt kapuba.

Kevéssel ezután az ukránok ismét eredményesek voltak, majd az ötödik találatukkal fölényes előnyt alakítottak ki. A végéhez közeledve szöglet után Hegyi Attila csökkentette a különbséget, majd megvoltak az újabb helyzetek, de tovább már nem tudtak zárkózni.

A romániai válogatott az utolsó csoportmérkőzését szerdán délután játssza Horvátország ellen, de ennek már nem lesz különösebb tétje, hiszen már nem maradt esélyük a továbbjutásra.

Teremlabdarúgó U19-es Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:

Románia–Ukrajna 2–5 (0–1).

Gólszerzők: Csog (21.), Hegyi (34.), illetve Szemencsenko (9.), Kvasznij (25., 29.), Dicsuk (29.), Lutaj (31.).
Románia: Cârdei – Ilie, David, Csog, Keresztély. Cserék: Căruntu, Tompea – Trifa, Miklós, Hegyi, Nagy, Mojzi, Barbócz, Buhăceanu. Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ukrajna: Huivan – Malinovszki, Szmetanenko, Szemencsenko, Szkibcsik. Cserék: Khomiak, Diacsenko – Lutaj, Kalasnyik, Szizik, Britan, Dicsuk, Kvasznij, Tkacsuk. Szövetségi kapitány: Vitalij Odehov.
Vezette: Aszlan Galajev (kazah), Giulio Colombin (olasz).

A csoport másik mérkőzésén:
Horvátország–Spanyolország 1–11 (1–6). 

Az A csoport további programja:
szerdán 14.30-tól Horvátország–Románia, 22 órától Spanyolország–Ukrajna.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.