Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ifjúsági futsalválogatott keretének több mint fele székely

Zátyi Tibor 2022. július 20., 20:26 utolsó módosítás: 2022. július 20., 20:31

Folytatja a felkészülést az U19-es teremlabdarúgó Európa-bajnokságra a romániai válogatott. A Robert Lupu szövetségi kapitány által vezetett gárda július 23–31. között Temesváron edzőtáborozik.

Az ifjúsági futsalválogatott keretének több mint fele székely
Kevesebb, mint másfél hónap múlva a kontinenstornán kell bizonyítaniuk. Archív Fotó: Haáz Vince

A tizennégy behívott játékosból nyolcat székelyföldi klubok adnak. A Futsal Klub Székelyudvarhelyhez öt meghívó érkezett, Péter Miklós, Hegyi Attila, Kerestély József, Csog Csongor és Miklós Árpád is a keret tagja, a Marosvásárhelyi VSK-tól Nagy Tamásra számít Lupu, míg a Kézdivásárhelyi SE-től Mojzi Botond és Barbócz Norbert utazik Temesvárra.

Az U19-es Európa-bajnokságot szeptember 3–10. között a spanyolországi Jaénben rendezik. A román válogatott az A csoportban a házigazda Spanyolországgal, Ukrajnával és Horvátországgal találkozik. A B csoportban Lengyelország, Franciaország, Olaszország és Portugália található.

A csoportmérkőzésekre szeptember 4-én, 5-én és 7-én a jaéni Olivo Arénában kerül sor. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőkbe, amelyeket szeptember 8-án játszanak, a döntőt pedig két nappal később rendezik.

Az U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete: 
Alin Cârdei (Galaci United), Vasile Căruntu (Industrias Santa Coloma / Spanyolország), Vlad Ilie, (Zaragoza Union / Spanyolország), David Marius, Alexandru Trifa, Andrei Buhăceanu (mind Temesvári CFR), Péter Miklós, Hegyi Attila, Kerestély József, Csog János Csongor, Miklós Árpád (mind Futsal Klub Székelyudvarhely), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Mojzi Botond és Barbocz Norbert (mindketten Kézdivásárhelyi SE). Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.