Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A címvédővel és a döntőssel is egy csoportba került az Eb-n az ifjúsági futsalválogatott

Székely Sport 2022. július 15., 10:53 utolsó módosítás: 2022. július 15., 11:11

Kisorsolták az U19-es korosztályú spanyolországi teremlabdarúgó Európa-bajnokság csoportjait, amelyen a több székelyföldi játékost a soraiban tudó romániai teremlabdarúgó-válogatott is érdekelt.

A címvédővel és a döntőssel is egy csoportba került az Eb-n az ifjúsági futsalválogatott
A legjobbak között bizonyíthat a romániai válogatott, amelynek csapatkapitánya Kerestély József, az FK Székelyudvarhely játékosa Fotó: Haáz Vince

A szeptember 3. és 10. között a spanyolországi Jaénben rendezendő kontinenstornán nyolc együttes vesz részt, amelyeket két négyes csoportba soroltak. A Robert Lupu szövetségi kapitány által irányított romániai válogatott az A jelű kvartettbe került, ahol a házigazda Spanyolország, Horvátország és Ukrajna kapott még helyet, míg a B csoportban Lengyelország, Franciaország, Olaszország és Portugália található.

Spanyolország a torna nagy favoritja, de nem csak azért, mert házigazda, hanem címvédő is, 2019-ben megnyerte az első U19-es Európa-bajnokságot, a döntőben 6–1-re győzött Horvátország ellen.

Érdekesség, hogy három évvel ezelőtt a Lettországban rendezett kontinenstornán Spanyolország szintén azonos csoportban volt Horvátországgal és Ukrajnával, amelyek idén is az ellenfelei lesznek, az akkori negyedik vetélytársa, Hollandia helyett pedig most Romániával találkozik.

A csoportmérkőzésekre szeptember 4-én, 5-én és 7-én a jaéni Olivo Arénában kerül sor. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, amelyeket szeptember 8-án játsszák le, a döntőt pedig két nappal később rendezik.

„Amikor eljutsz egy ilyen nagyszabású tornára, amelyre csak Európa nyolc legjobb csapata jutott ki, nem mondhatod, hogy szerencsés vagy szerencsétlen voltál a sorsolásnál. Találkozunk Spanyolországgal, a nagy favorittal, a címvédővel és egyben a házigazda csapattal, Horvátországgal, az Európa-bajnoki ezüstérmessel és Ukrajnával, az európai futsal egyik erősségével.

Nagy kihívás lesz mindannyiunk számára, a nemzeti csapat és a román teremlabdarúgás számára. Az egyetlen ígéret, amit ebben a pillanatban tehetünk, hogy a végsőkig küzdeni fogunk, és nem félünk az ellenfelektől. Rendkívüli generációval rendelkezünk, amely megérdemelten jutott ki a döntő tornára. Bízom a fiúkban, hogy az nagyszerű teljesítményt tudnak nyújtani az Eb-n”

– nyilatkozta a román szövetség honlapjának Robert Lupu, Románia U19-es válogatottjának szövetségi kapitánya.

A romániai válogatott annak köszönheti részvételét a kontinenstornán, hogy megnyerte a márciusban Marosvásárhelyen rendezett 5-ös számú selejtezőtornát, amelyen Georgiát 3–2-re, Szlovákiát 4–0-ra győzte le. A kvartettben eredetileg Oroszország is szerepelt, az országot azonban az Ukrajna ellen folytatott háború miatt kizárták.

Az együttes már elkezdte az Eb-re való hangolást, júniusban egyhetes edzőtábort tartottak, amely keretében két barátságos mérkőzést játszottak idegenben Moldova ellen.   

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.