Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Györgydeák Apor: minden versenyen az a célom, hogy megnyerjem

Horváth Bálint Ottó 2023. január 13., 10:55 utolsó módosítás: 2023. január 13., 11:02

Az előző szezonban világbajnoki címet nyert a székelyudvarhelyi teqballos. Az egyéni világranglistát vezető Györgydeák Apor ezen a héten meghosszabbította szerződését, a jövőben is nevelőklubja, a Góbék Teqball Team színeiben játszik.

Györgydeák Apor: minden versenyen az a célom, hogy megnyerjem
Galérianézet
Györgydeák Apor a jövőben is nevelőklubja, a Góbék Teqball Team színeiben játszik Fotó: Erdély Bálint Előd

A világklasszis játékosnak az idei év végén járt volna le a szerződése, ezt azonban klubjának további két évvel sikerült meghosszabbítania, így Györgydeák 2025. december 31-ig biztosan a székelyudvarhelyieket képviseli.

Györgydeák Apor megkeresésünkre úgy nyilatkozott, olyan fantasztikus szezonon vannak túl, hogy semmi akadálya nem volt a szerződéshosszabbításnak, hamar megszületett a döntés.

Örülök annak, hogy továbbra is hazai színekben indulhatok és a szülővárosomat képviselhetem, remélem, hogy a következő három év is hasonlóan sikeres lesz”

– közölte.

Kérdésünkre, hogy voltak-e más ajánlatai is az elmúlt időszakban, elmondta, tavaly megkeresték Budapestről, de az ajánlat nem volt annyira előnyös, hogy igent tudjon rá mondani.

Székelyudvarhelyen ugyanis minden feltétel adott, az egész teqballvilágban ez az a klub, amely minden körülményt megteremt a kiemelkedő teljesítményhez”

– jegyezte meg Györgydeák Apor.

Fotó: Masline Attila

A novemberi nürnbergi világbajnokság – ahol az egyéniben szerzett vb-cím mellett párosban Ilyés Szabolcs oldalán bronzérmes lett – és a fárasztó szezon után leálltak a labdás edzésekkel, de továbbra is járt fitneszterembe, hogy formában tartsa magát, mert teljes mértékben nem lehet pihenni. Egy hét mégis jutott erre, ezt Budapesten töltötte a barátokkal.

Elárulta, miután hazajött és elkezdték a felkészülést, kicsit lebetegedett, ez pedig nagyon rosszkor jött.

Két hét múlva ugyanis Szkopjéban tartják az idei első rangos versenyt, arra kellene megfelelően felkészüljön, ez a betegség kicsit hátráltatja, de mint mondta, igyekszik valahogy kilábalni belőle.

Az idei tervekről Györgydeák Apor megjegyezte, minden versenyen az a célja, hogy megnyerje. „A szkopjei megmérettetés nagyon nehéz lesz, mert nem tudok úgy felkészülni, hogy megszerezzem az első helyet, de mindenképpen megpróbálom.

Ebben a szezonban két nagyon fontos verseny lesz, a nyári krakkói Európai Játékok, amelyen szeretnék győzedelmeskedni, a világbajnokságon pedig meg akarom védeni a címemet”

– mutatott rá a székely világelső.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.